Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Kirjurinluodossa vuosittain yli miljoona kävijää

Kirjurinluodossa vuosittain yli miljoona kävijää

(30.10.2014 10:29 Kalle Aaltonen / päivitetty 30.10.2014 10:33)

Kirjurinluodossa kävi viime kesän aikana noin 500 000 ihmistä.

Tulos saatiin, kun kävijämääriä laskettiin otantatutkimuksena 12 päivän ajan kolmella Kirjurinluotoon johtavalla sillalla.

Porin kesätapahtumien aikaan Kirjurinluoto oli erityisen suosittu. Eniten kävijöitä laskettiin 18.7., jolloin Kirjurinluotoon tehtiin lähes 24 000 käyntiä. Tavallisina kauniina kesäpäivinä keskiarvo oli noin 6 000 käyntiä ja jopa kylminä alkukesän viikkoina alueella kävi noin 2 500 henkilöä päivittäin. Otantatutkimuksen perusteella voidaan arvioida, että Kirjurinluodon vuosittainen käyntimäärä ylittää miljoona käyntiä. Vertailun vuoksi todettakoon, että Helsingin Linnanmäelle tehdään vuosittain hieman yli miljoona käyntiä.

Kävijälaskennan lisäksi tehtiin karavaanaritapahtuma F.I.C.C Rallyn kävijöille Kirjurinluodon kehittämiskohteita ja tapahtuman alueellista vaikuttavuutta koskeva kävijäkysely. Kyselyssä selvitettiin myös vierailijoiden rahankäyttöä alueella. F.I.C.C Rallyyn osallistuneet antoivat sekä Kirjurinluodolle tapahtumapaikkana että alueen siisteydelle ja viihtyisyydelle hyvät arvosanat.

Kävijälaskennan toteutti Prizztech Oy yhteistyössä Porin Uimaseura ry:n ja Uintiklubi Nereuksen kanssa.

kuva Kirjurinluoto vetää kävijöitä puoleensa etenkin kesäaikaan. Kuva: Jan Virtanen

Hakusana