Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Perusturvakeskus aloitti yöpartiokokeilun

Perusturvakeskus aloitti yöpartiokokeilun

(30.10.2014 08:21 Kalle Aaltonen / päivitetty 30.10.2014 08:21)

Porin perusturvakeskuksen vanhuspalvelut käynnisti yöpartiotoiminnan pilotoinnin syyskuussa osana vanhuspalveluiden kotihoidon kehittämistä.

Kokeilu kestää ensi vuoden helmikuuhun ja kattaa Merikarviaa lukuun ottamatta muun yhteistoiminta-alueen. Kokeilulla tavoitellaan asiakkaiden ympärivuorokautisen kotona selviytymisen parantamista vastaamalla hoidon tarpeeseen myös öisin.

Yöpartion tekemät hoitokäynnit on suunnattu pääsääntöisesti koti- ja omaishoidon piirissä oleville asiakkaille ja käynnit toteutetaan ennalta sovitusti. Arvion yöpartion tarpeesta tekee aina sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen.

Tähän mennessä yöpartion asiakkaana on ollut 22 henkilöä. Asiakaskäyntejä on ollut eri puolilla Poria, muun muassa Itä-, Länsi- ja Keski-Porin lähipalvelualueilla.

Pilotin ajan yöpartiossa työskentelee neljä lähihoitajaa, työparin työskennellessä aina vuoroöinä. Työ toteutetaan kello 21–07 välisenä aikana.

Yöpartiokokeilu on saanut myönteistä palautetta asiakkailta, omaisilta ja kotihoidon tiimeiltä. Käyntien avulla on voitu välttää muun muassa päivystyskäyntejä. Vanhuspalveluiden yöpartio toiminnan jatkosta päätetään saatujen kokemusten perusteella.


Hakusana