Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Perusturvan ajanvarauksessa merkittävä parannus

Perusturvan ajanvarauksessa merkittävä parannus

(08.10.2014 15:48 Lehtonen Tiina J / päivitetty 08.10.2014 15:49)

Keskeisin syy parantuneen palvelun taustalla on takaisinsoittojärjestelmä, joka otettiin käyttöön reilu vuosi sitten.

Ajanvarauksen palvelukyky on kohentunut merkittävästi Porin perusturvakeskuksen alueella, arvioi terveys- ja hyvinvointipalveluidenjohtaja Esko Karra.

Syyskuussa 2014 keskimääräinen ajanvarausnumeron vastausaika sairaanhoitajien ja lääkärien vastaanotoille vaihteli minuutti 43 sekunnin ja kahden minuutin 51 sekunnin välillä. Takaisinsoitoissa vastaava vaihteluväli oli 2 minuuttia 53 sekuntia–2 tuntia 39 minuuttia.

- Keskimäärin takaisinsoitto tapahtui kuitenkin selvästi alle tunnin sisällä takaisinsoittopyynnöstä, Karra kertoo.

Ajanvarauksen ruuhkaisin aika sijoittuu tavallisesti aamuun, kello 8–9 välille. Karra muistuttaa, että tuona aikana tulee soittaa vain, mikäli tarvitsee lääkärin tai sairaanhoitajan päivystysajan samalle päivälle. Muut, ei kiireelliset asiat, kannattaa hoitaa kello 9–16 välisenä aikana.

- Toivottavaa myös on, että jos juuri oman soiton aikana on ruuhkaa, soittaja pyytää takaisinsoittoa puhelimessa saamansa ohjeen mukaisesti sen sijaan, että koettaa jatkuvasti uusia soittoaan.

Sama pätee myös suun terveydenhuollon ajanvarauksessa. Siellä keskiarvon mukainen vastausaika oli syyskuussa 3 minuuttia 20 sekuntia.


Hakusana