Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Pori haastoi Turun kaupunkipuiston

Pori haastoi Turun kaupunkipuiston

(14.10.2014 09:46 Nukki Heli / päivitetty 15.10.2014 09:00 Aaltonen Kalle)

Porin kansallinen kaupunkipuisto haluaa edistää kansallisten kaupunkipuistojen tunnettuuta ja lisätä niiden käyttöä. Haastamalla Turun kaupungin oman kaupunkipuistonsa kehittämiseen saadaan hyötyä molemmille kaupungeille ja ennen kaikkea kaupunkipuistojen käyttäjille.

Lounais-Suomen ympäristöohjelma käynnistettiin maanantaina. Ympäristöohjelmassa on viisi kehityspolkua vuoteen 2030. Ohjelman käynnistysseminaariin Turussa maanantaina osallistui yli sata osanottajaa eri puolilta Satakuntaa ja Varsinais-Suomea. Heidät nimettiin oppaiksi kehityspoluille viemään tavoitteita eteenpäin.

Ympäristöohjelman rakentamiseen ovat aktiivisesti osallistuneet kymmenet tahot ja lähes 200 ihmistä niiden edustajina. Myös toteutus on yhteistyötä. Ohjelma on käsitelty Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakuntahallituksissa ja otettu näin maakuntaohjelmien toteutuksen välineeksi.

Ympäristöohjelma on ymparistonyt.fi -verkkopalvelussa. Sivuilla on tarjolla taustatietoa, haasteareena ja ajankohtaisia tapahtumia ja uutisia alueelta. Haasteareena tarjoaa kanavan levittää hyviä ratkaisuja ja käytäntöjä. Ympäristöasioiden edelläkävijät välittivät ensimmäiset haasteet avajaisseminaarissa. Porin kaupunki haastoi Turun kaupungin kansallisen kaupunkipuistonsa kehittämiseen.

- Porin kansallinen kaupunkipuisto on perustettu 12 vuotta sitten. Turun kaupunkipuisto on reilun vuoden ikäinen. Haluamme näin haastaa ja turkulaiset kehittämään omaa kaupunkipuistoaan Porissa hyväksi koetuilla toimintatavoilla. Voimme näyttää tässä asiassa esimerkkiä Turulle, kertoo projektipäällikkö Heli Nukki Porin kaupunkisuunnittelusta.

kuva Sauvakävelijöitä Kirjurinluodon uudella reitillä. Kuva Ismo Ahonen


- Kansalliset kaupunki-puistot ovat vielä suhteellinen vieras käsite ihmisille. Parhaaseen tulokseen päästään tuomalla kaupunkipuisto osaksi kansalaisten arkea. Kaupunkipuiston on oltava tarjolla lähellä, helposti ja esteettömästi erilaisille kohderyhmille. Laadukkaiden reitistöjen merkitys tämän toteuttamisessa on oleellista. Ihmiset kulkevat kaupunkipuis-toissa työ- ja koulu-matkoillaan sekä vapaa-ajallaan. Hyvät ja monipuoliset reitistöt ja tieto niistä edistävät sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia ja saavat ihmiset arvostamaan omaa elinympäristöään, Nukki toteaa.

Lisätietoja:

www.pori.fi/kaupunkipuisto
www.facebook.com/porinkansallinenkaupunkipuisto


Hakusana