Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Sannannokka on Yyterin uusin luontolava

Sannannokka on Yyterin uusin luontolava

(23.10.2014 10:45 Merika Lanne / päivitetty 23.10.2014 11:20 Kalle Aaltonen)

Yyterin uuden lietteiden reitin avajaisia juhlittiin Porin päivänä.

Nyt luontolava on saanut oman nimen. Sannannokan luontolava sijoittuu linnustoltaan kuuluisalle Yyterin lietealueella. Lava voitti vuotuisen Tornientaisto-lintujenbongaustapahtuman heti ensimmäisenä vuotenaan.

Tornilta voi seurata esimerkiksi arktisten lajien muuttoa, yhtä lintumaailman hienoimmista tapahtumista. Muuttomatkalla olevat linnut pysähtyvät lietteille ruokailemaan ja lepäämään, jolloin niitä on helppo tarkkailla. Merikotka on todennäköistä nähdä ympärivuoden.

Sannannokan luontolava on osa retkeilyreittiä, joka yhdistää Yyterin dyynialueen lietteisiin. Lavalle voi siis saapua Yyterin santojen suunnasta tai Huhtalasta.

kuva Retkeilijöitä Sannannokalla. Kuva Unto Mäkelä.

Tulosta itsellesi Yyterin uuden luontoreitin kartta Yyterikartta.jpg (jpg, 4.99 Mt) tai lataa Ulkoile Porissa –sovellus älypuhelimeesi.

Kun lähdet reitille, varustaudu säänmukaisesti. Pue lämpimästi ja varaudu Yyterin raikkaaseen merituuleen. Reitin alkuosa ei sovellu rattaiden kanssa kulkemiseen, koska polku on epätasainen ja vanhat pitkospuut ovat kapeat. Syksyiseen retkeen tarvitset vedenpitävät tukevat kengät tai saappaat, pientä evästä ja juotavaa reppuun, pipon ja hanskat. Luontolavoilta näkee paljain avarat maisemat, kiikareilla tai kaukoputkella aina enemmän

Kulkuyhteydet reitille

Tavoita reitti linja-autolla nro32 tai kerää kaveriporukka kimppakyyteihin. Linja-auto jättää matkustajat Huhtalanraitin kohdalle Mäntyluodon pikatiellä, josta on noin 2,4km kävely reitin alkuun. Yyterissä linja-auto nro 32 ottaa matkustajat kyytiin Yyterin kylpylähotellin edestä. Kun lähdet liikkeelle kaverien kanssa, jättäkää matkustajat reitin alkuun ja viekää yksi auto päätepisteelle odottamaan muiden autojen kuljettajia..Hakusana