Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Suomen majakoita juhlitaan näyttelyllä

Suomen majakoita juhlitaan näyttelyllä

(07.10.2014 12:47 Aaltonen Kalle / päivitetty 07.10.2014 12:47)

Suomen Majakkaseura juhlii majakoita ja 10-vuotista taivaltaan Tule ja koe majakat -näyttelyllä Pori Luontotalo Arkissa.

Juhlanäyttely aukesi Porin Luontotalo Arkissa perjantaina 3.10.2014. Päänäyttelyn ohella on nähtävillä ja myynnissä sekä Petri Porkolan meriaiheisia valokuvia että Seppo Elon rakentama Kallon majakan pienoismalli. Molempien tuotoista menee 10 prosenttia majakoiden hyväksi.

Tule ja koe majakat -juhlanäyttely koottiin kuluneiden kymmenen toimintavuoden päätteeksi Majakkaseuran parhaista majakkakalenterikuvista. Näyttely on yleisön nähtävissä vuosien 2013–2015 aikana, jolloin se kiertää lähes 20 kaupungissa Suomessa.

Näyttelyyn liittyen esitetään kahtena iltapäivänä Suomen Majakkaseuran ja yhteistyökumppanien dokumenttielokuvia. Ne kuvaavat majakkahistoriaa kiehtovasti dokumentoituina ja kansallisiin yhteyksiinsä liittyvinä. Majakat ja niiden katoava perinne heräävät eloon alkuperäisillä paikoilla tehdyissä haastatteluissa. Myös tämän päivän majakanvartijat, jotka kunnostavat talkootöinä majakoita, saavat elokuvissa äänen.

Lisätietoa Suomen Majakkaseurasta löydät täältä.

kuva Kallbådan majakka. Kuva: Ulla Sheimeikka.


Hakusana