Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Vanhustenviikko näkyy Porin perusturvakeskuksen alueella

Vanhustenviikko näkyy Porin perusturvakeskuksen alueella

(02.10.2014 11:24 Aaltonen Kalle / päivitetty 03.10.2014 11:20)

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 5.–12. lokakuuta teemalla "Arvokas vanhuus on ihmisoikeus". Kampanjaviikko näkyy myös Porin perusturvakeskuksen alueella.

Alueellisia vanhustenviikon juhlia järjestetään Porissa tänä vuonna kaksi: Viikkarin Valkamassa keskiviikkona 8. lokakuuta klo 14 ja Reposaaren pappilassa torstaina 9. lokakuuta klo 13.30. Molempiin juhliin on vapaa pääsy ja niiden ohjelmassa on muun muassa laulu-, tanssi-, runo- ja musiikkiesityksiä sekä kahvit. Viikkarin valkaman juhlan järjestelyistä vastaavat yhteistyössä vapaaehtoistoiminnankeskus Liisa ja Ikäpiste, Reposaaren pappilan tilaisuudesta Porin perusturvakeskus ja Reposaaren seurakunta.

Vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Merja Majalahti pitää vanhustenviikkoa tärkeänä siksi, että osallistumisen ja virkistäytymisen ohella teemaviikko tarjoaa luontevan tilaisuuden ikääntyneitten asioiden käsittelyyn ja heidän mielenkiinnonkohteittensa esiintuontiin. Muistihoitaja Marita Rantala näkee sen myös mahdollisuutena olemassa olevista palveluista tiedottamiseen.

– Harva tietää esimerkiksi vanhuspalveluiden palveluohjaajien 80-vuotiaille tekemistä hyvinvointia edistävien käynneistä, joiden tavoitteena on kannustaa käyttämään omia voimavaroja omatoimisuuden säilyttämiseksi sekä tukea kotona asumista.

Porin perusturvakeskuksen alueella järjestetään ikäihmisille monenlaista toimintaa ympäri vuoden. Kaikille avoimista toiminnoista Rantala mainitsee muun muassa kotihoidon tukipalveluna tuotettavan päivätoiminnan, eläkeläisten virikekerhot, ikäihmisten neuvontapalvelun sekä vapaaehtoistoiminnankeskus Liisan ryhmätoiminnan.

– Lisäksi ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä asukkaille tarjotaan viriketoimintaa, Majalahti kertoo.

Vanhustenviikon koko kaikille avoimeen ohjelmaan voi tutustua täältä:
Vanhustenviikon ohjelma 2014 (docx, 0.01 Mt)

Kaupungin kulttuuritoimen ja perusturvan seniorityöryhmä yhteistyökumppaneineen tarjoaa varttuneelle väelle tapahtumia tiistaista perjantaihin. Kulttuuriohjelmaan voi tutustua täältä.


Hakusana