Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Yyterin lähiluonto tutuksi

Yyterin lähiluonto tutuksi

(31.10.2014 09:46 Merika Lanne / päivitetty 31.10.2014 09:55)

Yyterin alueen asukkaat, koululaiset ja yritykset ovat tutustuneet Yyterin alueen luonnon monimuotoisuuteen viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Yyterin alueen lähiluonto tutuksi -hanke järjesti kaksi havainnointikävelyä Yyterin luontoon tutustumiseksi yhteistyössä Yyterin alueen asukkaat ry:n kanssa. Kesäkuussa tutustuttiin Yyterin santojen dyynialueeseen ja syyskuussa Levon alueen luontoon. Mäntyluodon ja Meri-Porin koulun sekä Meri-Porin lukion oppilaille esiteltiin Yyterin santojen dyyniluontoa elokuussa. Näiden käyntien innoittamana järjestettiin lokakuussa Pihlavan kirjastossa Yyterin LuMo – lähiluonto koululaisen silmin -näyttely, jossa oli esillä oppilaiden ottamia valokuvia Yyterin alueen luonnosta.

kuva Yyterissä on kivaa! Kuva: Laura Polvi ja Jamile Granholm, Meri-Porin koulu 2014.

Jotta Yyterin luonnon monimuotoisuudesta olisi jatkossakin tietoa saatavilla, on Porin kaupungin ympäristöviraston internetsivuille tehty oma osionsa Yyterille. Yyteri-sivut löytyvät osoitteesta www.pori.fi/yyteri. Osana hanketta on tehty internetsivujen osiot Monimuotoinen luonto, Monimuotoisuuden uhkia, Suojeltu luonto, Toimi Yyterin hyväksi ja Liiku Yyterissä!

Yyteri-sivuilta löytyy sähköisenä, pdf-muodossa, myös hankkeen aikana tehty Yyterin luonto tutuksi -esite (pdf, 3.03 Mt). Esitteen voi helposti tulostaa mukaansa Yyterin luontoretkelle. Parhaiten esite toimii A3-kokoisena tulosteena. Esitteen paperiversiota on jaossa myös ympäristövirastolla.

Porin kaupungin ympäristövirasto on toteuttanut Yyterin alueen lähiluonto tutuksi -hanketta 1.5.–31.10.2014 välisenä ajanjaksona. Hanketta on rahoitettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2007–2013 ja rahoituksen on myöntänyt Karhuseutu ry.


Hakusana