Etusivu > Uutiset > 2014 > 11 > Nuorten elämäntarinat Mikkelin Näyttämöpäiville

Nuorten elämäntarinat Mikkelin Näyttämöpäiville

(21.11.2014 10:22 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 21.11.2014 11:18)

Porilaisen Tuulta purjeisiin -hankkeen näytelmä Maa johon en kuulu on valittu mukaan Mikkelin Näyttämöpäiville.

Näyttämöpäivät järjestetään Mikkelissä 30.1.–1.2.2015. Näyttämöpäivien esitykset valitsee joka vuosi yksi henkilö. Tänä vuonna valitsijana toimi näyttelijä Taisto Reimaluoto. Hän löysi 44 hakeneen esityksen joukosta 13 Näyttämöpäiville sopivaa kotimaista esitystä. Yksi näistä on Anniksellakin nähtävä Maa johon en kuulu.

kuva

- Itse valinta on jo huikea juttu. Näytelmämme tekstit ovat tärkeitä ja toivottavasti saamme tämän avulla valtakunnallista huomiota tärkeälle asialle, kertoo näytelmän ohjaaja ja Tuulta purjeisiin -hankkeen projektityöntekijä Anne Mäkinen.

Maa, johon en kuulu on realistinen, joskin paikoitellen pienellä huumorilla höystetty kuvaus nuorista ihmisistä, jotka ovat jääneet yhteiskunnan avun ulkopuolelle. Näytelmä koostuu näyttelijöiden omista elämäntarinoista, jotka he ovat itse kirjoittaneet. Tarinoista, jotka kertovat siitä, mitä tapahtuu apua hakevalle ja siinä epäonnistuneelle nuorelle ihmiselle. Byrokratian, kaavakkeiden ja alati vaihtuvien mielialalääkkeiden keskeltä nousee kuitenkin hiljainen kysymys: miten selvitä tästä elämästä hengissä?

Näytelmän seuraavat esitykset ovat Anniksella 27.11. klo 14.00 ja 10.12. klo 19.00.

Tuulta purjeisiin - väylä työelämään ja elämänhallintaan -hanke on suunnattu 16–30 -vuotiaille, työtä vailla oleville nuorille. Nuorille tarjotaan urasuunnittelua, yhteisökasvatusta sekä koulutuksellisten ja ammatillisten valmiuksien kehittämistä toiminnallisin ja kulttuurin keinoin. Nuoret suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä kulttuurituotannon ammattilaisten kanssa erilaisia tapahtumia ja projekteja. Hanketta hallinnoi Kulttuuritalo Annankatu 6, Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus. Rahoittajina toimivat Satakunnan ELY -keskus ja Porin kaupunki.
kuva


Hakusana