Etusivu > Uutiset > 2014 > 11 > Toivon joulutorilla käsityöläisiä ja kädentaitoa

Toivon joulutorilla käsityöläisiä ja kädentaitoa

(05.11.2014 15:04 Sari Kaarto / päivitetty 14.11.2014 11:33)

Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa ja pihapiirin taloissa järjestetään ensimmäisen adventin lauantaina 29.11. klo 10-15 Vanhan ajan joulutori. Tori järjestetään jo 18. kertaa.

Torille on tulossa viitisenkymmentä kädentaitajaa ympäri Satakuntaa. Myytävänä käsityöläisten perinteisten tai perinteisistä materiaaleista tehtyjä töitä: himmeleitä, joulukoristeita, joulukortteja, tonttuja, nukkeja, neuleita, kangaspainotöitä, keramiikkaa, kudonnaisia, koirankarvatuotteita, koruja, havutöitä, sepän ja puusepäntöitä, piparitaloja sekä luomutuotteita.

Toivossa on myös martto­jen puffetti ja pihalla on soppatykki, josta saa ostettua ohrankryynipuuroa sekä soppaa myös kotiinviemisiksi.

Myyntipöytiä on kaikkialla Toivossa ja Korsmanin talossa, vanhoin kalustein kalustetuissa huoneissa ja tunnelmallisessa pihapiirissä perinteisten Porin kauppatorin 1920-luvun mallin mukaan tehdyillä toripöydillä.

Perustamisestaan, vuodesta 1995 lähtien, Rakennuskulttuuritalo Toivo on halunnut tuoda esille, perinteisen rakentamisen lisäksi, satakuntalaista käsityötä ja käsityöläisyyttä. Sekä käsityöläisille että asiakkaille Vanhan ajan joulutorista on muodostunut tunnelmallinen joulunaloitusperinne.

Lisätietoa:

Intendentti Tuulikki Kiilo, p. 044 701 1051, tuulikki.kiilo@pori.fi
Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo
Juhana Herttuankatu 15 - Varvinkatu 19


Hakusana