Etusivu > Uutiset > 2014 > 11 > Lavia-toimikunnan toimintaohje hyväksyttiin

Lavia-toimikunnan toimintaohje hyväksyttiin

(03.11.2014 13:35 Kalle Aaltonen / päivitetty 03.11.2014 13:36)

Porin ja Lavian yhdistymishallitus hyväksyi Lavia-toimikunnan toimintaohjeen kokouksessaan maanantaina.

Lavia-toimikunnan tehtävänä on:

  • valvoa yhdistymissopimuksen toteutumista
  • tehdä aloitteita ja esityksiä Lavian aluetta koskevissa asioissa
  • edistää ja seurata alueen kehittämistä
  • aktivoida alueen toimintaa sekä osallistua paikallisten tapahtumien, kansalaisten kuulemistilaisuuksien ja foorumeiden järjestämiseen.


Lavia-toimikunnan perustamisella lisätään Lavian alueellista edustavuutta ja varmistetaan lavialaisten vaikutusmahdollisuuksia Porin kaupungin päätöksenteossa. Toimikunta edistää asukkaiden hyvinvointia ja viihtyisyyttä tukemalla asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia lähipalveluiden toimivuuteen ja asuinympäristön kehittämiseen. Toimikunta valvoo yhdistymissopimuksen toteutumista ja on aloitteellinen Lavian alueen asuinympäristöä ja asukkaiden muodostamaa yhteisöä koskevissa asioissa.

Lavia-toimikunta tukee omalta osaltaan asukkaiden järjestö-, vapaa-aika-, kulttuuri- ja kylätoimintaa. Toimikunta toimii myös kanavana yhteisen päätöksenteon ja asukkaiden välillä. Toimikunnan toiminnalla edistetään uuden kuntayhteisön sisäistä yhdentymistä.

Toimikunnalle osoitetaan määräraha talousarviossa. Toimikunnalle laaditaan vuosittain toimintasuunnitelma, jossa määritellään erityiset kehittämiskohteet sekä toimikunnan määrärahan käyttökohteet. Toimikunta seuraa toimintasuunnitelman toteutumista.

Lavia-toimikuntaa koskevat määräykset ovat voimassa 1.1.2015–31.12.2017.


Hakusana