Etusivu > Uutiset > 2014 > 11 > Murhakuningattaren mestariteos Porin teatteriin

Murhakuningattaren mestariteos Porin teatteriin

(13.11.2014 14:02 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 13.11.2014 14:03)

Marraskuun 22. päivänä Porin Teatterin päänäyttämöllä herää henkiin Agatha Christien vuonna 1939 kirjoittama salapoliisikirjallisuuden klassikkoteos Eikä yksikään pelastunut.

Englantilaiseen lastenloruun pohjautuva teos on tunnetuimpia suljetun huoneen arvoituksia, joissa rikos tapahtuu eristetyssä paikassa ja syyllisen on oltava yksi rajatusta, suhteellisen pienestä ryhmästä.

Tarina alkaa, kun jylhässä ja yksinäisessä saaressa oleva loistohuvilassa järjestetään illallisjuhlat ja isäntäpari on kutsunut paikalle joukon vieraita. Salaperäinen isäntäpari ei ilmesty paikalle, mutta palvelijat ovat saaneet määräyksen laittaa illallisen jälkeen gramofoniin soimaan Joutsenlaulu -nimisen levyn. Levyllä ei kuitenkaan ole musiikkia vaan puhe, jossa jokaista paikalla olevaa syyte-tään menneisyydessä tehdystä murhasta.

Pian vieraat huomaavat olevansa saarella täysin eristettynä muusta maailmasta. Mielenkiintoinen yksityiskohta on talon seinältä löytyvä lastenloru kymmenestä pienestä neekeripojasta, joista yksi-kään ei pelastunut. Ennen pitkää ihmiset huomaavat lorun muuttuneen karmeaksi totuudeksi. Miksi isäntäpari ei saavu paikalle? Onko saarella vielä joku, josta kukaan ei tiedä? Kuka on kaiken takana?

Toini Havun suomentaman teoksen on sovittanut ja ohjannut Ola Tuominen. Teos on Teemu Loikkaan lavastama ja Taru Liipolan puvustama.

kuva Kuvassa: Etualalla Philip Lombard, Vera Claythorne ja Emily Brent, takana Anthony Marston, kenraali Mackenzie ja herra Rogers (Janne Turkki, Mirva Tolppanen ja Katariina Lohiniva, takana Peter-Sebastian Lehtonen, Hannu Müller ja Marko Honkanen). Kuva: Janne Alhonpää.


Hakusana