Etusivu > Uutiset > 2014 > 11 > Perusturva aloitti asiakasvastaavatoiminnan kokeilun

Perusturva aloitti asiakasvastaavatoiminnan kokeilun

(05.11.2014 10:13 Kalle Aaltonen / päivitetty 05.11.2014 10:13)

Asiakasvastaavakokeilulla kehitetään paljon terveyspalveluita käyttävien asiakkaiden hoitoa.

Pilotointi on osa Palvelumuotoilulla parempia palveluja riskiryhmille -hanketta. Lokakuun lopussa käynnistynyt kokeilu kestää neljä kuukautta ja se toteutetaan Länsi- ja Pohjois-Porin lähipalvelualueilla.

Pilotin tavoitteena on kehittää paljon terveyspalveluita käyttävien asiakkaiden hoitoa. Sen aikana asiakasvastaavatoiminnassa työskentelee kaksi sairaanhoitajaa.

– Asiakasvastaaville ohjautuvat asiakkaat ovat pääasiassa yhdestä tai useammasta pitkäaikaissairaudesta kärsiviä, joilla voi olla tuen tarvetta esimerkiksi elämänhallinnan ja omahoidon osa-alueilla, projektityöntekijä Elina Viljanen kertoo.

Palvelumuotoilulla parempia palveluja riskiryhmille on Kaste-rahoitteinen hanke, jota hallinnoi Turun Hyvinvointiala. Hanke muodostuu kuudesta kehittämisosiosta, joista yksi on Porissa.

Porin kehittämisosion toiminta käynnistyi kahden hanketyöntekijän voimin tämän vuoden alussa. Hankkeen tavoitteena on löytää keinoja paljon terveyspalveluja käyttävien asiakkaiden tunnistamiseen, terveyspalveluiden runsaaseen käyttöön puuttumiseen ja sen ennaltaehkäisemiseen.

– Tavoitteenamme on oikea-aikainen, oikeinmitoitettu ja oikeassa paikassa tarjottu hoito, projektipäällikkö Elina Peltonen sanoo.


Hakusana