Etusivu > Uutiset > 2014 > 11 > Porilainen huippuhanke mukana EU:n viestintäkampanjassa

Porilainen huippuhanke mukana EU:n viestintäkampanjassa

(27.11.2014 15:24 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 27.11.2014 16:42 Marianne Keskimäki)

Kansainvälisesti menestynyt Prizztechin hallinnoima Hyvinvointialan Living lab -hanke näkyy nyt EU:n viestintäkampanjassa. Tiedotuskampanja toteutetaan kuudessa pilottimaassa, joihin kuuluvat Suomi, Saksa, Latvia, Portugali, Espanja ja Puola.

Kampanjan tarkoituksena on kertoa konkreettisesti, miten Euroopan unioni ja sen rahoittamat hankkeet vaikuttavat kansalaisten elämään ja helpottavat jokapäiväistä arkea.

- Meidän puolelta halusimme nostaa esiin Living lab -toimintamallin esimerkkinä toiminnasta, jossa EU:n tuella etsitään ennakkoluulottomasti tapoja auttaa kasvavaa joukkoa ikäihmisiä pysymään aktiivisena osana yhteiskuntaa ja viettämään kotiloissaan mahdollisimman täyspainoista elämää, kertoo Euroopan komission Suomen-edustuston vt. päällikkö Sari Artjoki.

Porin seudulla hankkeen toimintamalli luotiin ja kehitettiin tiiviissä yhteistyössä Porin perusturvan vanhuspalveluiden sekä hyvinvointiteknologiayritysten kanssa.

- Käyttäjäystävällisen teknologian kehittäminen ikääntyneiden käyttöön edellyttää ikäihmisten kuuntelemista ja osallistumista hyvinvointiteknologian tuotekehitykseen. Ikäihmiset ovat olleet tärkeimpiä asiantuntijoita selvitettäessä, kuinka hyvin teknologia vastaa heidän tarpeisiinsa ja toiveisiinsa, kertoo Living lab- hankkeen projektipäällikkö Niina Holappa.

Ikääntyneet TV-mainoskampanjan aiheena

Kampanjasta viestitään TV-mainoksin 29.11. alkaen. Ensimmäinen mainosfilmi kertoo porilaisesta Kaista ja hänen elämästään eläkeläisenä. Mainos kertoo, miten EU:n tukema hanke mahdollistaa ikäihmisille teknologiaratkaisuja, joiden avulla myös Kai voi elää täysipäiväistä ja mielekästä elämää mahdollisimman pitkään kotona asuen.

Hyvinvointialan Living lab -hanke sai kansainvälistä tunnustusta jo viime vuonna, kun se sijoittui Euroopan komission RegioStars 2013 -kilpailun finaalissa viiden parhaan joukkoon sosiaalisten innovaatioiden sarjassa. Vuosittain järjestettävässä kilpailussa Euroopan komissio etsii innovatiivisimpia ja parhaita käytäntöjä EU:n alueella kehitetyistä hankkeista.


Hakusana