Etusivu > Uutiset > 2014 > 11 > Tuulivoimapäätös luo työpaikkoja

Tuulivoimapäätös luo työpaikkoja

(19.11.2014 15:05 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 19.11.2014 15:05)

- Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren tänään allekirjoittama 20 miljoonan euron tukipäätös Poriin sijoittuvalle Suomen Hyötytuuli Oy:n merituulivoimahankkeelle on tärkeä päätös koko Satakunnalle, iloitsee apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Merituulipuiston kotimaisuusaste on normaalia tuulivoimarakentamista huomattavasti suurempi. Satakuntalaisilla yrityksillä on hyvät mahdollisuudet saada hankkeesta merkittäviä tilauksia.

- Yli 100 miljoonan euron investoinnin työllistävä vaikutus on sen toteutuessa huomattava, kertoo Hannus.

Porin satamalle hankkeen toteutuminen merkitsee mahdollisuutta uuden liiketoiminnan käynnistämiseen. Hannus kertoo, että Prizztech Oy:n tekemän selvityksen mukaan Mäntyluodon satama on rannikkomme paras paikka merituulivoimalaitosten rakennus- ja kokoamispaikaksi.

- Mäntyluodossa on jo pitkä kokemus tuulivoimalaitosten osien käsittelystä. Tavoitteena on kehittää satamaa koko Pohjanlahden alueen merituulivoiman asennuskeskukseksi.

Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tämänpäiväinen päätös on lyhyen ajan sisällä jo toinen merkittävä porilaiseen investointiin kohdistuva tuki. Edellinen suuri päätös tuli Tahkoluodon LNG-terminaalille. Tuella on tarkoitus kattaa maatuulivoimalaan nähden ylimääräiset kustannukset, jotka muodostuvat etenkin voimalan meriperustuksista ja sähkönsiirtokaapelista.

Merituulipuiston valmistelut ovat jo melko pitkällä. Ympäristövaikutusten arviointi on suoritettu ja alueen yleiskaava on tulossa kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Suomen Hyötytuuli Oy rakentaisi Tahkoluotoon 10 tai 11 turbiinia, joiden yhteenlaskettu teho olisi noin 40–44 megawattia. Yrityksen tavoitteena on tehdä investointipäätös maaliskuussa 2015. Se arvioi, että hanke valmistuisi vuoden 2016 loppuun mennessä.


Hakusana