Etusivu > Uutiset > 2014 > 11 > Ympäristövirasto viettää jätteen vähentämisen viikkoa

Ympäristövirasto viettää jätteen vähentämisen viikkoa

(19.11.2014 10:23 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 19.11.2014 10:36)

Euroopassa vähennetään yhdessä jätettä 22.-30.11. Ympäristövirasto ja yhteistyökumppanit järjestävät viikolla tapahtumia, joissa tartutaan jätteen määrän vähentämiseen, uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen.

kuva
Kierrätysvinkit kirjastosta

Porin pääkirjastossa järjestetään näyttely kaikesta kierrätykseen ja jätteiden vähentämiseen liittyvästä materiaalista, jota kirjastossa on tarjolla. Näyttelystä saa lainata parhaat päältä jo viikon aikana. Näyttely on esillä Porin pääkirjaston teemahyllyssä lähellä lainaustiskiä.

Otsolassa pajaillaan ja vaihdetaan tavaraa

Otsolan kansalaisopistossa vietetään Älä osta mitään -päivää työpajojen ja vaihtotorin merkeissä 28.11. Tapahtumaan on vapaa pääsy, tarjolla mehua ja piparia:

  • Materiaalipankin askartelupajassa voit askarrella joulukortteja tai joulukoristeita kierrätysmateriaaleista klo 12.00-14.30.
  • Otso ja JäteVaakku ovat tavattavissa klo 13-14. JäteVaakun ja Otson ohjaaman lajitteluleikin avulla lapset oppivat kierrättämistä helpolla ja hauskalla tavalla.
  • Joulupajassa valmistetaan pehmoisia joulukoristeita vanhoista, huovutetuista villapaidoista klo 14-18. Joulupajan materiaalimaksu on 2 euroa. Pajan ohjaa artesaani Eeva-Liisa Husu.
  • Tarpeettoman tavaran voit tuoda tavaranvaihtotorille klo 14.00-18.00. Voit tuoda 1-5 puhdasta, ehjää ja käyttökelpoista tavaraa. Toisen roska on toisen aarre.

Järjestä oma vaihtotori työpaikalla

Ympäristövirasto järjestää kuudennen kerran vaihtotorin omalle väelle. Ympäristöviraston työntekijät tuovat käytettyä tarpeetonta tavaraa kotoaan viraston kokoustilaan. Päivän aikana kukin työntekijä saa valita tavaroista mitä haluaa viedä mukanaan, ja ylijäävä tavara toimitetaan kierrätyskeskukseen.

Idea on helppo toteuttaa muillakin työpaikoilla. Varaa työpaikalta tila, johon hyväkuntoiset ja toimivat tavarat tuodaan sovittuna päivänä. Käytetyt tavarat pääsevät uuteen kotiin päivän päättyessä ja ylijäävän tavaran voi kuljettaa esimerkiksi Kierrätystavaratalo Konttiin tai kierrätyskeskuksiin.

Lisätietoa jätteiden vähentämisen viikosta ympäristöviraston verkkosivuilla.


Hakusana