Etusivu > Uutiset > 2014 > 12 > Joulutunnelmaa Korsmanin talossa

Joulutunnelmaa Korsmanin talossa

(08.12.2014 13:34 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 08.12.2014 13:35)

Korsmanin talossa ovat jouluvalmistelut kiireisimmillään kolmantena adventtina 14.12. klo 11-15. Keittiössä tehdään lanttulooraa, sallattia ja riiskryynipuuroa. Rakennuskulttuuritalo Toivon Piharivissä ja verstaalla sen sijaan askarrellaan perinteisiä joulukoristeita.

Keittiössä Porin Marttayhdistys valmistelee jouluruokia. Jos vierailijat osuvat oikeaan aikaan paikalle, saattavat he saada vähän maistiaisia tai vaikka kupillisen pannukaffeeta. Kaffekupin kanssa voi istahtaa hetkeksi kamarin nojatuoliin kuuntelemaan Taata Sillanpään joulusaarnaa.

kuva Kuva: Korsmanin talo

Piharivissä ja verstaalla on lasten joulupaja, jossa voi valmistaa joulukoristeita ja lahjoja kotiväelle ja ystäville. Toivon verstaalla tehdään erilaisia puuleluja ja Piharivissä askarrellaan joulukoristeita perinteisten mallien mukaan. Pajaan ei tarvitse ilmoittautua. Hinta 5 euroa.

Korsmanin talossa voi tehdä aikamatkan porilaisen Korsmanin perheen kotiin vuonna 1951. Korsmaneilla vierailtaessa esineisiin saa koskea. Korsmanin talo sijaitsee perinteikkäällä puutaloalueella Porin keskustan tuntumassa. Samassa pihapiirissä toimii myös Rakennuskulttuuritalo Toivo, joka on vanhojen rakennusten korjausrakentamiskeskus. Pihapiirin rakennukset ovat Satakunnan Museon hallinnassa.

Joulunalustapahtumien jälkeen Toivossa ja Korsmanin talossa rauhoitutaan joulun viettoon ja ovet avataan seuraavan kerran loppiaisen jälkeen 7.1.2015.

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo


Hakusana