Etusivu > Uutiset > 2014 > 12 > Kultane - uudenajan neuvolakonsepti Poriin

Kultane - uudenajan neuvolakonsepti Poriin

(03.12.2014 08:29 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 03.12.2014 08:29)

Kulttuuri, taide ja neuvolatyö lyöttäytyvät yhteen Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa.

Liiton myötä Itä-Porin neuvolasta tulee taiteisiin ja kulttuuriin profiloituva Kultane-neuvola, jossa taiteen ja kulttuurin keinot kulkevat mukana lasten kehittymisessä ja kasvussa sekä perheiden tukemisessa aina odotuksesta esikouluikäisten terveystarkastuksiin asti.

Taiteen ja neuvolatyön kohtaamisia on nähty aiemmin myös muualla Suomessa. Valtakunnallisesti ainutlaatuisen Porin neuvolakonseptista tekee kuitenkin se, kuinka taidetoiminta ja neuvolatyö yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi.

- Uusi toimintakokonaisuus tuo näkyväksi, että neuvola- ja kulttuurityö ovat molemmat kokonaisvaltaista lapsiperheen kanssa työskentelyä. Niiden yhdistäminen auttaa vanhempia herkistymään vastasyntyneen ja kehittyvän lapsen tarpeille sekä tunnistamaan ja keskustelemaan helposti piiloon jäävistä tuntemuksista, Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä sanoo.

Joulukuussa avajaisiaan viettävä uudenajan neuvola aloittaa toimintansa Porin lastenkulttuurikeskuksen Vauvojen värikylpy -toiminnan ja Porin perusturvakeskuksen neuvoloiden perhevalmennuksen ja ryhmäneuvolan yhteistyönä. Alueylilääkäri Marketta Matikainen Porin perusturvakeskuksesta uskoo taide- ja kulttuurityön istuvan hienosti Itä-Porin neuvolan uusiin tiloihin ja antavan voimaannuttavia työkaluja sekä perheille että perheiden kanssa työskenteleville.

Uusien neuvolatilojen suunnittelusta ovat vastanneet yhteistyössä Porin perusturvakeskus, Porin lastenkulttuurikeskus ja Renor Oy. Yleisilmeeltään värikkään ja raikkaan neuvolan seiniä koristavat lastenkulttuurikeskuksen taideohjaaja, kuvataiteilija Annina Cerónin ja Väinölän päiväkodin lapsiryhmän yhdessä toteuttamat seinämaalaukset.

– Tilan ilme kunnioittaa lasta luovana itsensä ilmaisijana. Lapselle tuttu ilmaisutapa herättää lapsessa iloa ja turvallisuuden tunnetta, Setälä kuvailee.

Kultane-neuvolan ovet ovat avoinna yleisölle 10. joulukuuta kello 14–16.


Hakusana