Etusivu > Uutiset > 2014 > 12 > Porin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet

Porin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet

(01.12.2014 11:12 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 05.12.2014 14:30)

Muistohetki ja seppeltenlasku on Keski-Porin kirkon sankariristillä 6.12. kello 11.00 ja pääjuhla Promenadisalissa kello 13.00. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

kuva Kuva: Porin kulttuuriasiainkeskus

Porissa itsenäisyyspäivää juhlistetaan perinteisin menoin. Keski-Porin kirkolla ohjelmassa on partiolaisten kynttilätervehdys sankarihaudoille kello 9.00. Jumalanpalvelus Keski-Porin kirkossa alkaa kello 10.00 ja muistohetki ja seppelten lasku sankariristillä kello 11.00. Puheen muistohetkessä pitää Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen Satakunnan osaston puheenjohtaja Alpo Vehanen. Loppurukouksen lukee kirkkoherra Kari Erkkola Keski-Porin seurakunnasta.

Juhlakonsertti Promenadisalissa

Promenadisalissa itsenäisyyspäivän juhla alkaa kello 13. Tervehdyspuheenvuoron tilaisuudessa käyttää Porin apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen. Päätössanat esittää kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Hanna Hildén.

Tänä vuonna pääjuhlan ohjelmassa on konsertti, jossa esiintyvät Pori Sinfonietta, Porin Filharmoninen kuoro ja Porin Oopperakuoro. Konsertissa kuullaan otteita oopperoista Punainen viiva sekä Kaarle-kuninkaan metsästys. Konsertin johtaa kapellimestari Jan Söderblom.

Itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudet järjestää Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus yhteistyökumppaneineen. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.


Hakusana