Etusivu > Uutiset > 2014 > 12 > SAMKin uuden kampuksen rakentaminen alkaa

SAMKin uuden kampuksen rakentaminen alkaa

(15.12.2014 15:57 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 15.12.2014 15:57)

Uusi ammattikorkeakoulukampus sijoittuu Porin keskustassa, rautatieaseman vieressä sijaitsevalle Asema-aukiolle. Tontilla on tällä hetkellä vanha toimisto- ja liikerakennus, joka puretaan. Toimistorakennuksen paikalle rakennetaan 4- ja 5-kerroksiset toimistorakennukset, joihin sijoittuu SAMKin opetustiloja.

- Satakunnan ammattikorkeakoululle luodaan nyt tulevaisuuden oppimisympäristö, joka eittämättä parantaa Porin asemaa houkuttelevana korkeakoulukaupunkina. Uuden kampuksen sijainti tulevan matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä ja kuitenkin kävelymatkan päässä lentokentältä on saavutettavuudeltaan maan huippua ja luo mitä parhaat edellytykset myös yritystoiminnan sijoittumiseen alueelle. Kampus ja tuleva matkakeskus lisäävät aidosti Porin kaupunkikeskustan palvelujen kysyntää, sanoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, joka on erittäin iloinen myös kampushankkeen rakennusaikaisista työllisyysvaikutuksista.

Kokonaan uutta vuokrattavaa tilaa rakennetaan hankkeessa yhteensä noin 14 000 neliömetriä. Peruskorjattavan alueen laajuus on noin 9 000 neliömetriä. Uudesta noin 23 000 neliömetriä kattavasta kiinteistöstä, 19 200 neliömetriä tulee 20 vuoden vuokrasopimuksella SAMKin käyttöön. Tilat on täyteen vuokrattu. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 40 miljoonaa euroa.

- SAMKille kampus tarjoaa tehokkaat, toiminnalliset ja muuntojoustavat tilat. Uskomme, että keskeinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja toimiva, moderni opiskeluympäristö lisäävät opiskelijoiden opiskeluintoa sekä SAMKin ja Porin vetovoimaa opiskelupaikkana, Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori Juha Kämäri sanoo.

Rakennustyöt alkavat tontilla jo joulukuun aikana valmistelevilla töillä ja vanhan osan purkamisella. Rakentamistöistä vastaavana projektinjohtourakoitsijana toimii NCC Rakennus. Tilat luovutetaan SAMKille keväällä 2017, opetus uudella kampuksella alkaa syyslukukauden alussa 2017. Kiinteistössä palvelevat normaalisti koko hankkeen ajan nykyinen K-supermarket ja sen yhteydessä toimiva apteekki.


Hakusana