Etusivu > Uutiset > 2015 > 01 > Merivesi nousee ensi yönä

Merivesi nousee ensi yönä

(12.01.2015 15:26 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 12.01.2015 15:29)

Ilmatieteenlaitos on ennustanut meriveden nousevan noin metrin keskivedenpinnan yläpuolelle tiistaina 13. tammikuuta (N2000-järjestelmässä tasolle +1,1).

Meriveden ennustetaan olevan ylimmillään heti vuorokauden vaihtumisen jälkeen. Jokiveden ennustetaan olevan korkeimmillaan aamun ja alkuiltapäivän välillä. Porin tulvasuojeluun kuuluvan patoturvallisuusorganisaation valmiutta ei nosteta, koska merkittävää tulvavaaraa ei ole ennustettu padoilla suojelluille alueille. Lisäksi vesi on ylhäällä vain hyvin lyhyen aikaa.

Vesi saattaa tulvia Kahaluodon pohjoispuolella oleville pelloille. Vesi tulvinee Kivinin alavimmille pelloille ja ehkä kaikkien alavimmille teille. Vesi saattaa tulvia luodoilla matalimmalla olevien vapaa-ajan asuntojen pihalle.

Padoilla suojelluilla asemakaava-alueilla ja Sunniemessä ei ole tulvavaaraa. Vesi nousee likimain korjattujen patojen alatasanteelle saakka. Vesi noussee Toukarin alueella joenrannassa olevaa tulvapatoa ja Lyttyläntien varressa olevan eristysojan reunapatoa vasten.

Jos ennuste toteutuu, tulva merenrannalla Porissa on samanlainen kuin tapaninpäivänä 2011. Sen sijaan Kokemäenjoen varrella tilanne on toisenlainen, koska joen virtaama on nyt suuruusluokaltaan puolet neljän vuoden takaisesta. Vesi ei siis nouse joen varrella yhtä korkealle kuin edellisen tulvan aikana. Vesipinnaksi on ennustettu Porin sillan kohdalla noin +1,25 ja Kivinin kohdalla noin +1,22 (N2000-järjestelmässä).

Merivedenpinta nousee ennusteen mukaan myös keskiviikkona, mutta ei yhtä korkealle kuin tiistaina.


Hakusana