Etusivu > Uutiset > 2015 > 01 > Toejoen asukkaille oma lähiliikuntapaikka

Toejoen asukkaille oma lähiliikuntapaikka

(07.01.2015 10:13 Pia Blom / päivitetty 20.01.2015 15:01)

Porin Toejoelle ollaan rakentamassa kaupungin yhdettätoista lähiliikuntapaikkaa.

Vielä suunnitteluvaiheessa olevan monitoimisen puiston ja liikuntapaikkojen tiimoilta järjestettiin asiasta kiinnostuneille yleisötilaisuus, joka sai suunnitteluhortonomi Tapani Söderbergin mukaan innostuneen vastaanoton.

- Alueen asukkaat osallistuivat kaupungin edustajien johdolla suunnitteluun ja heidän mielipiteitään kuultiin. Asukkaille annettiin suunnittelutyöhön ensin joitakin työkaluja eli mitä toimintoja alueella tulee olemaan ja he saivat tehdä suunnitelmansa sen perusteella, Söderberg kertoo.

Mukana on myös Porin kaupungin katusuunnittelu, jonka tehtävänä on miettiä erityisesti alueen pysäköinti sekä lasten kouluun saattamisen turvalliset liikennejärjestelyt. Myös koululaiset saivat suunnitella alueen toimintoja opettajien opastuksella kouluaikana.

Uusi rata frisbeegolfille

Toejoen alakoulun välittömään läheisyyteen rakennettavaan lähiliikuntapuistoon on tulossa muun muassa frisbeegolfrata, useita palloilukenttiä esimerkiksi jalkapallolle, pesäpallolle ja lentopallolle sekä kuntoiluvälineitä.

- Lasten liikuntaan tulee alue keinuineen ja kiipeilytelineineen sekä panna-peliareena. Monitoimikaukalossa on mahdollisuus kesällä harrastaa esimerkiksi jalkapalloa keinonurmipohjalla sekä talvella luistella ja pelata jääkiekkoa, Söderberg luettelee.

Söderberg huomauttaa, että on tärkeää miettiä, ettei alueelle hankita sellaisia välineitä, joita ei lopulta käytetäkään.

Lapsille kumpuja pulkkailuun

Toejoen vanha rata-alue ja siihen liittyvä puistoalue polkuineen pyritään kunnostamaan paremmin palvelemaan lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä ja etenkin koulun liikuntatuntien hiihto- ja muita liikuntamahdollisuuksia.

Alueen olemassa olevat puustoalueet kunnostetaan ja istutuksia lisätään. Lisäksi viheralueita muotoillaan muun muassa tehostamaan hulevesien käsittelyä.

- Alueella on jo nykyisellään vaihteleva polusto. Sinne kuitenkin rakennetaan lisää kumpuja, jotka talvella voivat toimia lasten pulkkamäkinä. Muutenkin johtoajatuksena on, että alueella voi liikuntaa harrastaa koko perhe.

Rakentaminen alkaisi tänä vuonna

Lähiliikuntapaikkahankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 200 000 euroa. Rahoituksen on määrä varmistua vuoden alussa kunnes tiedetään myös valtion tukiosuus lähiliikuntapaikan rakentamiskustannuksista.

- Mukana hankkeessa ovat vapaa-aikaviraston lisäksi myös kasvatus- ja opetusvirasto ja katu- ja puistosuunnittelu. Puistotoimi lopulta rakentaa lähiliikuntapaikan. Näin kustannukset jakautuvat usealle taholle ja käytössä on näin myös enemmän rahaa, kertoo liikuntapaikkainsinööri Timo Lehtimäki.

Rahoituksen varmistuttua rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2015. Kokonaisuudessaan alue olisi valmis vuoden 2016 loppuun mennessä.

kuva (klikkaa kuvaa isommaksi)


Aiemmin valmistuneet lähiliikuntapaikat:
Pormestarinluodon koulu
Väinölän koulu
Sampolan koulu
Harmaalinna
Pörkkinäinen Pietniemi
Napinpuisto Tuulikylä
Länsi-Porin koulu
Ahlaisten koulu
Kalaholman Koulu
Finpyy Noormarkku


Hakusana