Etusivu > Uutiset > 2015 > 01 > Tutustu Yyterin luontoon

Tutustu Yyterin luontoon

(26.01.2015 12:52 Merika Lanne / päivitetty 26.01.2015 14:04 Tiina.J Lehtonen)

Lähde luontoretkelle Yyteriin ja ota mukaan oppaaksesi ympäristöviraston julkaisema esite Yyteri – Satakuntalaista luontoa parhaimmillaan.

Esite on tehty osana Yyterinniemen luontopalveluiden kehittäminen -hanketta, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin Euroopan aluekehitysrahastosta.

Yyterin alueelle on keskittynyt kauniita ja ainutlaatuisia luontokohteita. Porin kaupungin ympäristövirasto on Yyterinniemen luontopalveluiden kehittämishankkeessaan rakentanut luontoreitin yhdistämään näitä kohteita. Esitteen tarkoituksena on innostaa retkelle Yyterinniemelle ja kannustaa tunnistamaan reitin varrella olevan luonnon erityispiirteitä.

Suomen- ja englanninkielistä esitettä on ympäristöviraston lisäksi jaossa kirjastoissa, Porin Seudun Matkailu Oy MAISAssa, Palvelupiste Porinassa, Satakuntaliitossa, Yyterin kylpylähotellilta ja Yyteri Beach Lomakeskuksesta. Sekä suomen- että englanninkielinen esite löytyvät myös sähköisessä muodossa osoitteesta www.pori.fi/yyteri.


Yyteri-sivustolla kattava tietopaketti Yyterin luonnosta

Yyterin luonnosta löytyy paljon tietoa myös ympäristöviraston internetsivuilta, www.pori.fi/yyteri. Sivuilla on tietoa Yyterin monimuotoisesta luonnosta, sen uhista ja suojelusta sekä keinoista toimia Yyterin hyväksi. Erilaisia dyyniluontotyyppejä ja dyynikunnostuksia on käsitelty tarkemmin. Sivuilla on esitelty Yyterin luontoreittejä ja koottu yhteen erilaisia karttoja ja esitteitä Yyterissä liikkumisen avuksi.

Yyteri-sivuilta löytyy myös ympäristökasvatusosio, jonne on lisätty Yyterin luontoon liittyvät tiivistetyt esitykset aihepiireistä Dyynit, Dyynien kuluminen ja rehevöityminen sekä Geologia ja maankohoaminen. Mikäli Yyterin geologia, jääkauden vaikutukset Yyterin alueeseen ja Yyterin dyynien synty ja kehittyminen kiinnostavat enemmänkin, voi näihin aiheisiin paneutua syvemmin taustatekstien avulla. Osiosta löytyy myös ideoita Yyteri-aiheisiin tehtäviin luokkatilassa ja luonnossa.

kuva

Hakusana