Etusivu > Uutiset > 2015 > 02 > Kaupunginsairaalan aula koki muodonmuutoksen

Kaupunginsairaalan aula koki muodonmuutoksen

(06.02.2015 09:25 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 06.02.2015 13:27)

Kaupunginsairaalan aulana tunnettu Maantiekadun neuvontapiste on kokenut täydellisen kasvojenkohotuksen. Muodonmuutos on toteutettu Torni-sairaalan saneerauksen viimeisenä vaiheena.

kuva Kuva: Salla Rajala

Remontoiduissa tiloissa toimii vanhojen tuttujen opastuksen ja kassan lisäksi jatkossa myös perusturvan palveluneuvonta.

Lähtökohtana uusien tilojen rakentamisessa on ollut tuoda henkilökunta lähemmäs asiakasta. Tähän on päästy sijoittamalla opastuksen toiminnot keskelle pääsisäänkäynnin ihmisvirtaa. Palveluneuvonta ja kassat on ryhmitelty siten, että asiointi niissä onnistuu rauhallisesti.

kuva Kuva: Salla Rajala

Tilassa on sähköiset opasteet, jotka mukautuvat muuttuvaan opastustarpeeseen. Opasteiden lisäksi käytössä on kosketusnäytöllä toteutettu sairaalakampuksen yleisopaste. Vanhat opastepylonit jäävät tilaan sähköisiä opasteita tukemaan.

Uudessa aulassa toistuvat Torni-sairaalan teemat: voimakkaat värit ja puu. Tilan valaistuksella on pyritty nostamaan esiin infopistettä ja tuomaan rauhallinen tunnelma asiointitiskille.

kuva Kuva: Salla Rajala
Palvelupisteiden suunnittelussa on huomioitu Torni-hankkeen linjaus esteettömyydestä: kaikissa palvelupisteissä on huonokuuloisia varten induktiosilmukka ja asiointi luukuilla onnistuu myös liikuntaesteisiltä. Henkilökunnan turvallisuus on turvattu teknisillä apuvälineillä.

Tilan lämpötilaolosuhteita hallitaan tehostetun ilmastoinnin avulla. Lisäksi ikkunoihin asennetaan aurinkosuojakalvo, joka estää kesällä auringon tuoman ylilämmön.

Aulaan voidaan nopein ja joustavin järjestelyin rakentaa tila pienimuotoisille tilaisuuksille ja tapahtumille. Lisäksi ikkunaympäristön ripustuskiskot mahdollistavat esimerkiksi taidenäyttelyiden pitämisen.


Hakusana