Etusivu > Uutiset > 2015 > 02 > Koiranomistajia haetaan tukihenkilöiksi lastensuojeluun

Koiranomistajia haetaan tukihenkilöiksi lastensuojeluun

(26.02.2015 13:22 Saija Laaksovirta / päivitetty 26.02.2015 13:22)

Vapaaehtoisten rekrytointi on osa Ressu-projektia eli ammatillisesti ohjattua koira-avusteista lastensuojelun tukihenkilötoimintaa.

Porin perusturvakeskuksen alueelta etsitään koiranomistajia tukihenkilöiksi lastensuojelun avohuollon asiakkaina oleville 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tukihenkilön tehtävänä on olla luotettava ja turvallinen aikuinen. Tapaamiskertoja on keskimäärin kaksi tai kolme kuukaudessa. Tukisuhteen muodostumista ja luottamuksen syntymistä tukihenkilön ja lapsen välille edistetään koiran avulla.

Toimintaan perehdytettävät henkilöt ja koirien soveltuvuus arvioidaan huolella. Ennen tukihenkilötoiminnan aloittamista valitut tutustutetaan koira-avusteiseen toimintaan. Porin seudun kurssi pidetään kevään aikana noin kahden viikon aikajaksolla.

Porin perusturvakeskuksen toiminta-alueella asuvat lapset ja nuoret voivat hakea tukihenkilöä oman sosiaalityöntekijänsä kautta. Projektikoordinaattori Tiina Muros Ressu-projektista kertoo, että tuettavat lähtevät mielellään tapaamisiin ja kokevat koiran kanssa ulkoilun mielekkääksi. Yksi peruste koiran käyttämiselle lasten kanssa työskentelyssä on koiran ja ihmisen välille syntyvä ainutlaatuinen vuorovaikutussuhde.

– Koira motivoi tuettavaa tapaamisiin ja opettaa luontevalla tavalla vastuuntuntoa. Se herättää luottamusta ja tarjoaa läheisyyttä. Koiran antama palaute on välitöntä ja sen välityksellä on myös helppoa keskustella vaikeiksi koetuista asioista.

Porin seudulta mukaan toivotaan noin kuutta koirakkoa. Mukaan toimintaan haetaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tiina.muros@ehja.fi. Yhteydenottoviestissä tulee kertoa muun muassa miksi haluaa tukihenkilöksi, sekä omasta että koiran soveltumisesta tehtävään.

Ressu-projekti on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama ja Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n hallinnoima hanke vuosina 2013–2015. Porin perusturvakeskus on laatinut sopimuksen hankkeen kanssa.

Ressu_yleisesite.pdf (pdf, 0.24 Mt)


Hakusana