Etusivu > Uutiset > 2015 > 02 > Ksylitolipastillit nyt hitti päiväkodeissa

Ksylitolipastillit nyt hitti päiväkodeissa

(05.02.2015 09:02 Saija Laaksovirta / päivitetty 05.02.2015 09:04)

Porin seudun päiväkodeissa ksylitolipastillit on otettu riemuiten vastaan.

Vanhempien näkökulmasta ksylitolipastillien tarjoaminen päiväkodeissa on ollut hyvä asia. Kahden lapsen äiti Hanna Ojanen oli jo pitkään toivonut ksylitolipastillikäytäntöä Porin seudun päiväkoteihin. Hänen mukaansa on erittäin hienoa, että myös päiväkodeissa huolehditaan lasten suuhygieniasta kotona opitun lisäksi. Ojanen puhuu pastillien puolesta, eikä ole kuullut niistä huonoa palautetta.

– Hienoa, että lapsiin ja heidän terveyteensä investoidaan. Toivottavasti kokeilu saa jatkoa, ja käytäntö vakinaistetaan. Hieno homma, kiitos, iloitsee Ojanen.

Porin seudun päiväkodeissa on nyt kuukauden ajan tarjottu lapsille ksylitolipastilleja kaupungin toimesta kaksi kertaa päivässä, ruokailujen yhteydessä. Pastilleista on iloittu, niin lasten, vanhempien kuin päiväkotien henkilökunnan keskuudessa.

Lapset ovat innoissaan pastilleista, sillä ne ovat hyvänmakuisia. Ksylitolipastillikäytäntö päiväkodeissa ohjaa lasten kiinnostusta hampaiden hoitoon. Purukumi ja ksylitolipastillit ovat lapsille tuttuja, eikä arkailua pastillien suhteen ole juurikaan esiintynyt.

– On hienoa, että pastilleilla on terveyttä edistävä ominaisuus. Sujuva käyttö ja säännöllisyys luovat hyvää keskustelua hampaiden hoitoon liittyen myös lasten keskuudessa, kommentoi lastentarhaopettaja Annukka Oras.

kuva Viikarin päiväkodissa iloitaan ksylitolipastilleista. Kuva: Saija Laaksovirta

Porin päiväkoti Viikariin on hiljattain saatu annostelija, joka antaa lapsille mahdollisuuden omatoimisuuteen. Mikäli annostelija koetaan hyväksi, niin hygienian kuin käytännön kannalta, otetaan se käyttöön myös muissa Porin seudun päiväkodeissa.

– Ksylitolipastillit on otettu hyvin vastaan, kaikki lapset saavat samanlaisen pastillin säännöllisesti, kertoo päiväkodin johtaja Minna Kähkönen-Nurmi.

Porin seudun päiväkodeissa lapsille tarjottavissa ksylitolipastilleissa ksylitolipitoisuus on korkein muihin vastaaviin pastilleihin verrattuna. Hammashoitajien vierailuja pidetään tärkeänä, ja lähitulevaisuudessa asiaa ksylitolin käytöstä päiväkodeissa haluttaisiin viedä eteenpäin, esimerkiksi teemapäivän muodossa.

Hakusana