Etusivu > Uutiset > 2015 > 02 > Sibeliuksen juhlavuosi käyntiin Porissa

Sibeliuksen juhlavuosi käyntiin Porissa

(25.02.2015 13:07 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 25.02.2015 13:09)

Pori Sinfoniettan Myrsky ja Kuolema -konsertti kuullaan Promenadisalissa torstaina 26.2. klo 19.

Kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden perinpohjainen juhliminen pääsee vauhtiin myös Porissa, kun Sinfoniettan Myrsky ja Kuolema -konsertti tuo nuoret mestarit, kapellimestari Dalia Stasevskan ja sellisti Jonathan Roozemanin, vihdoinkin Poriin.

Konsertissa rinnakkain asettuvat Sibelius sekä venäläissäveltäjä Pjotr Tsaikovski (1840–1893). Yhdistelmä on ukrainalaissyntyisen Stasevskan mieleen.

– Säveltäjät sopivat hyvin yhteen. Kuten tiedämme, Sibeliuksen Sinfonia nro 1 on saanut paljon vaikutteita Tsaikovskilta, Stasevska selventää.

Huippulahjakas ja vasta 17-vuotias Roozeman on ehtinyt saavuttaa paljon nuoresta iästään huolimatta. Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva sellisti nähdään Porissa ensimmäistä kertaa.

– Hikihän soittaessa tulee! Tsaikovski ja muu romantiikan ajan musiikki iskevät todella kovaa, Roozeman luonnehtii.

Illan aikana lavalla nähdään myös Porin Teatterin näyttelijä Heidi Rantakeisu, joka lukee otteita Arvid Järnefeltin Kuolema- sekä William Shakespearen Myrsky-näytelmistä.

Lisätietoja konsertista Pori Sinfoniettan verkkosivuilla.

Pori Sinfoniettan kävijäkysely

Pori Sinfonietta tekee kevään aikana kävijätutkimusta. Kyselyyn voi vastata netissä sekä paperilla. Pori Sinfoniettan konserttien yhteydessä jaetaan käyntikortteja, jotka sisältävät linkin tutkimuslomakkeeseen. Linkin löytää myös konsertin käsiohjelmasta. Lisäksi paperiversioita sekä vastauskirjekuoria on jaossa halukkaille.

Suora linkki kävijätutkimukseen: http://vastaa.innolink.fi/sso/pori/

Kaikkien vastanneiden ja arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan Pori Sinfoniettan kymppikortti. Kyseessä on Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkestereiden yhteistilaus, johon osallistuu kaikkiaan 19 orkesteria ympäri maata. Tutkimuksen toteuttaa Innolink Research Oy.Hakusana