Etusivu > Uutiset > 2015 > 02 > Tietoa kuntauudistuksesta jaetaan koteihin

Tietoa kuntauudistuksesta jaetaan koteihin

(20.02.2015 11:01 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 20.02.2015 11:01)

Mitä jos oltais kimpassa? on Porin selvitysalueen kuntien yhteistyönä tuotettu tiedote kuntalaisille. Kotitalouksiin alkuviikosta jaettavalla tiedotteella tavoitellaan kattavaa tiedonvälitystä asiassa, joka koskee jokaista Porin, Ulvilan, Kokemäen, Nakkilan, Luvian ja Pomarkun asukasta.

Kahdeksansivuisessa julkaisussa pohditaan monelta kantilta, mitä kuntien yhdistyminen tarkoittaisi, jos oltais kimpassa.

– Lehti sisältää yleistä tietoa siitä, miksi uudistusta ylipäätään tehdään sekä kysymyksiä ja vastauksia esimerkiksi siitä, miten uudistus tulisi vaikuttamaan arkeen tai mitä mahdollisuuksia tai uhkia kuntauudistus pitää sisällään, kertoo Porin kaupungin viestintäpäällikkö Anna Kyhä-Mantere, joka on vastannut julkaisun käytännön toteutuksesta.

Kuntien välinen yhdistymissopimus on parhaillaan nähtävänä kunnissa ennen kuntien päätöksentekoa. Sopimuksen mukaan kuntien yhdistymisellä halutaan turvata alueen asukkaille hyvät ja oikea-aikaiset palvelut.

– Palveluiden jatkuvuushan on se, mikä kuntalaisia kiinnostaa, joten lehdessä käydään läpi, minkä tyyppiset palvelut säilyvät yhdistymissopimuksen mukaan lähipalveluina ja minkä tyyppisiä palveluita voidaan jatkossa keskittää tai yhdistää.

Lisäksi kerrotaan, miten prosessi etenee ja mistä saa lisätietoja.

Samoihin aikoihin julkaisun ilmestymisen kanssa pyörähtävät käyntiin kuntien omat, kaikille avoimet kuntalaisinfot. Kysymyksiä voi esittää myös ennakkoon otakantaa.fi -palvelussa. Kysymyksiin vastataan infoissa seuraavasti: Porissa 24.2., Pomarkussa 25.2., Ulvilassa 26.2., Nakkilassa 3.3., Kokemäellä 4.3. sekä Luvialla 5.3.

Kuntajakoselvitystä alettiin tehdä Porin alueella elokuussa 2013. Prosessissa mukana olevat kuusi kuntaa tekevät päätöksiä jatkosta maanantaina 30.3.2015.


Hakusana