Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Antinkatu 2:n kiinteistön myyminen valtuustolle

Antinkatu 2:n kiinteistön myyminen valtuustolle

(23.03.2015 14:47 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 23.03.2015 14:49)

Kaupunginhallitus päätti käyttää kuntalain mukaista otto-oikeuttaan ja ottaa käsiteltäväkseen Antinkatu 2:n tontin Linna 609-1-5-6 ja sillä sijaitsevien rakennusten myymistä koskevan asian äänestyksen jälkeen 8-3.

Äänestykseen päädyttiin kun Laura Huhtasaari (ps.) ehdotti Raisa Rannan (vas.) kannattamana, että kaupunginhallitus ei käytä kuntalain mukaista otto-oikeuttaan asiassa.

Otto-oikeuden kannalla olivat kokoomuksen, sosiaalidemokraattien ja keskustan jäsenet (8). Otto-oikeutta vastaan äänestivät perussuomalaiset ja vasemmistoliitto (3).

Äänestyksen jälkeen kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan ja päätti kumota teknisen lautakunnan 17.3. tekemän päätöksen.

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että tontti Linna 609-1-5-6 rakennuksineen myydään SR-Kiinteistöt Oy:lle kauppakirjaluonnoksen mukaisin ehdoin. Kauppakirja allekirjoitetaan, kun tilojen vuokraamisen ehdoista on sovittu. Lopullisen päätöksen asiassa tekee kaupunginvaltuusto.

Lisäksi asian esittelijä Aino-Maija Luukkonen lisäsi päätösehdotukseensa seuraavan kappaleen: Kaupunginhallitus saattaa valtuuston tietoon tahtotilana, että Porin kaupunki luopuu Antinkatu 2:ssa sijaitsevien toimitilojen, pois lukien arkistotilat, käyttämisestä 1.1.2016 mennessä.

SR-Kiinteistöt Oy on tehnyt ostotarjouksen Antinkatu 2:ssa sijaitsevasta kiinteistöstä. Tarjouksen suuruus on 2 miljoonaa euroa sisältäen kohteessa olevan Rosenlew-pääkonttorin aikaisen irtaimen omaisuuden.

Porin kaupungin kiinteistövarallisuus on hankkinut kohteesta kiinteistöarvion Länsi-Suomen OPKiinteistökeskus Oy:ltä. Arvion mukaan kiinteistön käypä hinta on 1,825 miljoonaa euroa +/- 15 prosenttia.


Hakusana