Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Housuttomat miehet ja Edith Piaf hurmaavat syksyllä

Housuttomat miehet ja Edith Piaf hurmaavat syksyllä

(10.03.2015 14:01 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 10.03.2015 14:03)

Porin Teatterin syyskauden 2015 lipunmyynti on avattu. Kaksi ensimmäistä ensi-iltaa pyörähtävät käyntiin musiikin tahdissa.

Ensimmäisenä vuoronsa saa ranskan tunnetuimman chansonlaulaja Edith Piafin värikkääseen elämään pohjautuva laulunäytelmä Piaf, jonka ensi-iltaa juhlitaan Kulttuurikulmassa elokuun 29. päivänä. Piafin uran tunnetuimpia lauluja tulkitsee upeaääninen Maarit Lehtonen. Helena Anttosen käsikirjoittaman ja ohjaaman tarinan kertojana ja miesroolien esittäjänä nähdään Ilkka Aro.

Päänäyttämön kausi avataan 5. syyskuuta, jolloin brittiläiseen menestyselokuvaan pohjautuva musikaalikomedia Housut pois saa ensi-iltansa. Reija Wäreen ohjaama ja koreografioima tarina kertoo kuudesta työttömästä miehestä, jotka kamppailevat rahapulan keskellä. Tilanne kääntyy päälaelleen kun yksi heistä saa kuningasidean koota tavallisista miehistä koostuvan strippariryhmän. Komedian edetessä miesryhmä heittää hyvästit paitsi housuille, myös rahahuolille. Musikaalin päärooleissa nähdään Teemu Niemelä sekä vierailijat Juha Suihko ja mm. Kwan -yhtyeestä tuttu Tidjân Ba.


Elämyksiä perheen pienimmille

Perheen pienimmille katsojille on luvassa iloa ja elämyksiä kun Patrik Draken dramatioima ja ohjaama Saapasjalkakissa maukaisee ensimmäiset repliikkinsä Kulttuurikulmassa 24. syyskuuta.

Klassikkosatu kertoo köyhästä Hans-pojasta, joka saa perinnöksi kissan. Toimelias ja ovela kissa osoittautuu kultaakin arvokkaammaksi, sillä sen avulla Hans saa sekä oman valtakunnan että oman prinsessan! Näytelmän nimiroolissa nähdään Mira Rastas, muut roolit tulkitsee Oskari Penttilä.

Pikkujoulukausi aukeaa farssilla

Syyskauden viimeistä ensi-iltaa juhlitaan pikkujoulukauden kynnyksellä 7. marraskuuta, jolloin päänäyttämölle valmistuu Mikko Viherjuuren suomentama ja ohjaama farssi Sukuvika. Ray Cooneyn kirjoittamassa tarinassa keski-ikäinen tohtori valmistelee tärkeää puhetta kun paikalle ilmestyvä sairaanhoitaja ilmoittaa, että tohtorin kanssa eletystä salasuhteesta syntynyt lapsi haluaisi nyt tutustua isäänsä. Välttääkseen skandaalin, tohtori suostuttelee samanikäisen kollegansa esittäytymään pojalleen tämän isänä. Ja kuten arvata saattaa, siitähän vasta soppa syntyy.

Marraskuussa Kulttuurikulmassa vierailee kantaesitys Siis oikeesti? Jarmo Kosken kirjoittama ja tähdittämä kotimainen komedia kertoo naisjohtajasta ja hänen kahdesta kuusikymppisestä miesalaisestaan. Tilanteen tekee kiinnostavaksi se, että miehet ovat naisen rakastajia ja koko trio asuu tilavassa yhteistaloudessa, josta löytyy vain yksi sänky. Näytelmän on ohjannut Arto af Hällström ja sen muissa rooleissa nähdään Anu Palevaara ja Jukka Juolahti.

Syyskaudella ohjelmistossa jatkavat Robin Hoodin sydän, Kuninkaan puhe, Eikä yksikään pelastunut ja Luolamies.


Hakusana