Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > JäteVaakku jaetaan koteihin maaliskuun lopulla

JäteVaakku jaetaan koteihin maaliskuun lopulla

(17.03.2015 15:48 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 17.03.2015 15:48)

Porin seudun jäteneuvonnan tiedotuslehti JäteVaakku 2015 jaetaan koteihin maaliskuun viimeisellä viikolla.

JäteVaakku-lehdessä kerrotaan asukkaille vaarallisten jätteiden keräyspäivät ja -paikat ja mihin voi viedä kevätsiivouksessa löytyneet tarpeettomat rojut ja tavarat. JäteVaakusta löytyvät jätteiden lajitteluohjeet ja taulukko jätteiden vastaanottajista seudulla. Lehti on kätevä säilyttää ensi vuoteen, jotta tieto löytyy tarvittaessa.

JäteVaakku ottaa tänä vuonna kantaa ruokajätteen vähentämiseen ja ruuantähteiden kierrättämiseen. Paras tapa kierrättää ruuan ravinteita on kompostoida ruokajäte. Muita aiheita ovat Siivouspäivä, Porin seutu puhtaaksi -kampanja ja Yyterin lietteille lehtikuusesta rakennettu luontoreitti. JäteVaakussa myös paljastetaan millaiset ovat kaupattomat kotikutsut ja miten sellaiset omaan kotiinsa saa.

JäteVaakku jaetaan postin mukana 25.3. kaikkiin koteihin Eurajoella, Harjavallassa, Kokemäellä, Luvialla, Merikarvialla, Nakkilassa, Pomarkussa, Porissa, Siikaisissa ja Ulvilassa. Eurajoen ja Lavian asukkaat saavat JäteVaakun ensimmäistä kertaa. Eurajoki liittyi jäteneuvonnan yhteistyöalueeseen vuoden 2015 alusta.

Jäteneuvonta lähettää JäteVaakku-lehden myös niille seudun vapaa-ajan asukkaille, jotka eivät asu jakoalueella. Tiedotuslehteä painetaan 81 000 kpl.

JäteVaakku-lehden voi lukea myös jäteneuvonnan nettisivuilla www.pori.fi/jateneuvonta. Sivuilta löytyy myös lisätietoa jätehuollon järjestämisestä omakotitaloissa, taloyhtiöissä ja mökeillä.


Hakusana