Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Katujen kevätpuhdistus alkaa

Katujen kevätpuhdistus alkaa

(26.03.2015 15:34 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 26.03.2015 15:34)

Katujen lopullinen kevätpuhdistus alkaa maanantaina 30.3.2015 Itä-Porista, Länsi-Porista ja keskustan alueelta Vapaudenkadulta.

Kadut ja kevyen liikenteen puhdistetaan samalla kertaa liikennealueiden ja viheriöiden osalta.Tekninen palvelukeskus on aloittanut hiekoitushiekan poiston kaduilta ja kevytliikenneväyliltä jo helmi-maaliskuun vaihteessa.

Keskustan puistokatujen puhdistustyöt alkavat pääsiäisen jälkeen. Puhdistustyön varmistamiseksi puistokatujen puiston puoleisille alueille tullaan asentamaan pysäköintikieltomerkit siirtokehotuskyltein varustettuna. Siirtokehotuskylteissä on ilmoitus päivämäärästä ja kellon ajasta, jolloin työ alkaa. Jos pysäköintikieltoa ei ole noudatettu, ajoneuvoille tehdään lähisiirto. Lähisiirrosta aiheutuneista kustannuksista peritään maksu ajoneuvon omistajalta tai haltijalta.

Teknisen palvelukeskuksen kunnallistekniikan ja puistotoimen vastuualueet toivovat, että kadun puhdistustöiden onnistumiseksi tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät puhdistettaisiin jo ennen tai samassa yhteydessä kuin tekninen palvelukeskus puhdistaa kyseistä katualuetta.

Autoilijoiden tulee huomioida puhdistustyössä olevien työkoneiden työskentely katualueilla, jotta liikenne ja meneillään olevat puhdistustyöt sujuisivat turvallisesti ja joustavasti. Lisäksi autoilijoita muistutetaan poikkeavista pysäköintijärjestelyistä.


Hakusana