Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Näyttely Aittaluodon historiasta nykypäivään

Näyttely Aittaluodon historiasta nykypäivään

(12.03.2015 15:23 Saija Laaksovirta / päivitetty 12.03.2015 15:23)

Aittaluotoa käsittelevä näyttely avautuu Porin Rosenlew-museossa.

Kaikille avoimet avajaiset järjestetään torstaina 12.3.2015 klo 18.00. Näyttelyn avaa entinen aittaluotolainen, suurlähettiläs Pekka Harttila. Aittaluoto-näyttely on esillä 13.3. – 4.10.2015. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11–17, liput 1 – 4 euroa.

Porin keskustan läheisyydessä Kokemäenjoen varrella sijaitseva Aittaluodon kaupunginosa yhdistetään useimmiten teollisuuteen. Alue, joka koostui 1700-luvun alussa autioista saarista, on kokenut isoja muutoksia.

Alueen muutosten jäljille pääsee muun muassa havainnollisen kuvamateriaalin ja karttojen avulla. Näyttelyssä on nähtävillä kuvapareja, joissa mennyt ja nykyaika vuorottelevat. Arkistokuvista koostettu digitaalinen kuvateos esittää, mitä kaikkea maisemassa on tapahtunut noin 120 vuoden aikana. Kruununviljamakasiini, jossa Rosenlew-museo nykyään sijaitsee, on yksi alueen pysyvimmistä maamerkeistä.

Näyttelyssä on käytetty kirjallisten lähteiden lisäksi alueen asukkaiden kertomuksia elämästä Aittaluodossa 1950–1960 -luvuilla. Näitä on tuotu esiin muun muassa sarjakuvien muodossa. Näyttelykävijät saavat koetella taitojaan eräässä pelissä, joka oli työväenasunto Hennalan pihalla suosittu 50 vuotta sitten.

kuva Seikun juopa, taustalla Seikun saha. Aittaluoto, Pori. Postikortti 1900-luvun alusta. Kuva: Rosenlew-museo


Yleisöllä on mahdollisuus osallistua näyttelyyn tuomalla museoon esimerkiksi muistoja ja valokuvia eri ajoilta. Osa niistä voidaan liittää näyttelyyn. Kuvia voi toimittaa suoraan Rosenlew-museoon tai lähettämällä digitaaliset kuvat tietoineen osoitteeseen rosenlew-museo@pori.fi. Tarkemmat ohjeet kuviin liitettävistä tiedoista löytyvät museon nettisivulta www.pori.fi/rosenlew-museo.


Hakusana