Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Pori-Helsinki lentoliikenteen kilpailutus valtuustolle

Pori-Helsinki lentoliikenteen kilpailutus valtuustolle

(30.03.2015 14:41 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 30.03.2015 14:41)

Kaupunginhallitus esittää äänestyksen jälkeen (6-4), että kaupunginvaltuusto ilmoittaa Liikennevirastolle sitoutuvansa siihen, että Porin kaupunki vastaa Pori-Helsinki yhteysvälin lentoliikenteen tarjouskilpailun voittaneelle yhtiölle maksettavista korvauksista. Korvaus maksettaisiin julkisen palveluvelvoitteen mukaisen liikenteen hoitamisesta.

Kaupunginhallitus ehdottaa lisäksi, että valtuusto lisäisi vuoden 2015 talousarvioon 250 000 euron määrärahan, ja vuosien 2016 ja 2017 taloussuunnitelmaan 500 000 euron määrärahan per vuosi edellä mainittuun tarkoitukseen.

Päätöksestä äänestettiin. Äänestykseen päädyttiin kun Tapio Huhtanen (kesk.) ehdotti Raisa Rannan (vas.) kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi.

Keskeytettyään keskustelun kokouksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola totesi, että asian käsittelyn jatkamisesta on äänestettävä. Pidetyssä kättennostoäänestyksessä asian palauttamista kannattivat perussuomalaiset, keskusta ja vasemmistoliitto. Asian käsittelyn jatkamisen kannalla olivat kokoomus ja sosiaalidemokraatit. Äänin 6-4 kaupunginhallitus päätti jatkaa asian käsittelyä. Käsittelyn edetessä Raisa Ranta (vas.) ehdotti päätösehdotuksen kumoamista, mutta se raukesi kannattamattomana.

Asia etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn jo maanantai-illan 30.3. kokouksessa.

Lentoliikenteen kilpailuttaminen voidaan toteuttaa sen jälkeen, kun Liikennevirasto on määrännyt yhteysvälille julkisen palveluvelvoitteen. Liikennevirasto on ilmoittanut kaupungille, että tekee asiaa koskevan päätöksen vasta sillä edellytyksellä, että kaupunki sitoutuu lentoliikenteestä aiheutuviin kustannuksiin ja ottaa kustannukset huomioon omassa talousarviossaan ja taloussuunnitelmassaan. Alustava arvio kustannuksista on ollut noin 500 000 euroa per vuosi. Kaupungin tulee sitoutua kustannuksiin ainakin vuosien 2015, 2016 ja 2017 osalta.


Hakusana