Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Pori mukana Earth Hour -tapahtumassa

Pori mukana Earth Hour -tapahtumassa

(26.03.2015 15:00 Saija Laaksovirta / päivitetty 26.03.2015 15:03)

Maailmanlaajuista Earth Hour -tapahtumaa vietetään lauantaina virallisesti kello 20.30–21.30.

Porin kaupunki on myös osaltaan mukana Earth Hour -tapahtumassa. Valot sammutetaan tapahtuman ajaksi useista kohteista. Kaupungin kiinteistöistä ympäristövirasto, Raatihuone, kaupungintalo, Luontotalo Arkki, Porin vesitorni, keskustan uimahalli, Porin taidemuseo ja Cygnaeuksen koulu pimenevät tunniksi.

kuva Kuva: Aki-Pekka Sinikoski/WWF

Ilmastoystävällinen lounas lapsille

Porin kouluissa ja päiväkodeissa sekä ryhmäperhepäivähoidossa tarjotaan ilmastoystävällinen lounas tiistaina 31.3. Lounas sisältää pinaattiohukaiset ja perunamuusin sekä lisukkeena porkkanaraasteen. Kasvisruoka on ilmaston kannalta parempi vaihtoehto, minkä ohella muistutetaan lautasen tyhjäksi syömisen tärkeydestä, sillä myös ruokahävikki vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Ilmastoystävällisen lounaan järjestävät yhteistyössä Porin kaupungin ympäristövirasto ja Porin Palveluliikelaitos.

Kynttiläillallinen Luontotalo Arkissa

Luontotalo Arkissa tapahtumaa vietetään kynttiläillallisen ja pimeänäyttelyn merkeissä 28.3.2015 kello 20–22. Arkissa on tarjolla Suomen Earth Hour -teeman mukaisesti lämmittävä kynttiläillallinen.

Menu:
Chilinen kasvissosekeitto
Karpalo-pähkinäkeksit
Lämmintä mehua ja Reilun Kaupan teetä

Tapahtuman aikana voi tutustua myös Luontotalo Arkin pimeänäyttelyyn taskulampun loisteessa sekä valaistuun pihapiiriin. Oma valaisin tarvitaan mukaan.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Illalliskortin hinta on 2 euroa.

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Tapahtumaan osallistutaan sammuttamalla turhat valot tunnin ajaksi, osoituksena huolesta ympäristön tilaa ja ilmastokriisiä kohtaan. Tänä vuonna Suomessa Earth Hourin teemana on maailman suurin kynttiläillallinen.


Hakusana