Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Porin perusturvakeskus teki hyvän tuloksen

Porin perusturvakeskus teki hyvän tuloksen

(05.03.2015 11:01 Saija Laaksovirta / päivitetty 05.03.2015 11:01)

Viime vuoden tilinpäätös nousi 5,4 miljoonaa euroa plussalle.

Perusturvan tulos oli ylijäämäinen nyt toisena vuotena peräkkäin. Vuonna 2013 tilinpäätös jäi plussalle 3,2 miljoonaa euroa.

Perusturvan hyvään tulokseen vaikutti henkilöstökulujen ja palvelujen ostojen yhteistoteutuman jääminen talousarviota alhaisemmaksi. Myös maksetun toimeentulotuen arvioitua pienempi tarve, omaishoidon indeksikorotuksen toteutumattomuus ja omaishoitajien määrän odotettua pienempi kasvu toivat määrärahasäästöjä.

Perusturvakeskuksen kokonaismenot olivat viime vuonna 344 miljoonaa euroa ja tulot 77,8 miljoonaa euroa.

Kun perusturvan saama 1,7 miljoonan euron ylityslupa vähennetään tuloksesta, perusturva päätyy 3,7 miljoonaa euroa plussalle. Se on perusturvajohtaja Terttu Nordmanin mukaan erinomainen tulos.

– Tekemämme pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen työ on alkanut tuottaa tulosta. Henkilöstön koulutusta on lisätty ja se on sitoutunutta. Myös päätöksenteko on johdonmukaista.

Perusturvan lähtökodat vuodelle 2014 olivat hyvät edellisvuonna tehdyn hyvän tuloksen ansiosta. Myös vuosi 2014 antaa hyvän pohjan kuluvalle sekä tuleville vuosille.

Talouspäällikkö Ilkka Manninen painottaa, että kulukuri on perusturvassa edelleen päällä.

– Tilikauden nousuprosenttimme oli viime vuonna 5,16 prosenttia. Sitä pitää pystyä karsimaan, jotta kuluvan ja sitä seuraavien vuosien määrärahat saadaan riittämään.

Käytännössä kustannusten nousun kimppuun käydään toiminnallisin muutoksin.


Hakusana