Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Ryövärin rakkaustarina huipentaa teatterikevään

Ryövärin rakkaustarina huipentaa teatterikevään

(23.03.2015 14:55 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 23.03.2015 14:55)

Porin Teatterin kevätkauden 2015 viimeinen ensi-ilta on käsillä. Ola Tuomisen sovittama ja ohjaama vauhdikas ryöväritarina Robin Hoodin sydän saa ensi-iltansa päänäyttämöllä 28. maaliskuuta.

Robin Hood on legenda, joka ei esittelyjä kaipaa. Kaikki tuntevat Sherwoodin metsissä, Nottinghamin kaupungin läheisyydessä elävän lainsuojattoman ja taitavan jousimiehen, joka varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Uutuusnäytelmä Robin Hoodin sydän ei kuitenkaan noudata tuttua tarua hyväsydämisestä sankarista vaan näytelmässä nähdään itsekeskeinen nuori mies, joka ryöstää rikkailta ja pitää rikkaudet itsellään. Tarinaa voisi kuvata esikertomukseksi siitä, kuinka Robin Hoodista tuli kaikkien tuntema Robin Hood.

Kuningas Richard Leijonamielen ollessa ristiretkellä sijaishallitsija Juhana johtaa kansaa pelolla ja väkivallalla. Yorkin herttuan oikeamielinen tytär Marion (Mirva Tolppanen) uskoo hyvän voittavan pahan. Kohdatessaan Robin Hoodin (Peter-Sebastian Lehtonen), hän saa tämän itsekeskeisen lainsuojattoman huomaamaan, että luottamus ja oikeanmukaisuus ovat avain moneen sydämeen.

David Farrin käsikirjoittaman näytelmän on lavastanut Teemu Loikas ja puvustanut Taru Liipola. Tarinan on suomentanut ohjaaja Ola Tuominen yhdessä Satu Rädyn kanssa. Musiikin sävellyksestä on vastannut Juha Antikainen. Robin Hoodin ja Marion
-neidon rakkaustarinaa siivittävät vauhdikkaat miekkailukohtaukset, joiden suunnittelusta on vastannut taistelukoreografi Stephen Morgan-MacKay.

Menoa ja meininkiä puhkuvan tarinan suositusikäraja on 7 vuotta.

kuva


Hakusana