Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Satakunta hiilineutraaliksi maakunnaksi

Satakunta hiilineutraaliksi maakunnaksi

(10.03.2015 13:17 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 10.03.2015 13:18)

Satahima-hankkeessa kuluttajien energianeuvonta laajennetaan koskemaan myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja mukaan otetaan energiatehokkuus- ja ilmastoasiat. Tavoitteena on kehittää kuntien ja pk-yritysten hiilineutraaleja toimintoja ja palveluita.

Hankkeen aikana lasketaan koko Satakunnan energia- ja ilmastotaseet, eli kasvihuonekaasupäästöjen lähteet ja nielut, jotta päästöjen nykytilanne ja kehityssuunta saadaan selville. Kumppanikunnat käydään läpi ja kartoitetaan kuntakohtaisesti tarvittavat ja valittavat toimenpiteet, joiden pohjalta laaditaan vähähiilisyysstrategia eli kuntakohtainen toimenpideohjelma kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Hankkeessa jatketaan yritysten ja muiden toimijoiden haastamista ilmastokumppaneiksi. Kunnan ilmastokumppaniksi lähtenyt taho tekee oman suunnitelmansa ilmastopäästöjen vähentämiseksi.

Kolmivuotinen hanke on Satakunnan laajuinen ja on nimeltään Satahima – Kohti hiilineutraalia Satakuntaa. Hankkeessa edistetään ja kehitetään energiatehokkuussopimustoimintaa koko maakunnassa. Porissa hanketta vetää kaupungin ympäristövirasto.

Hanke saa rahoitusta Euroopan unionin aluekehitysrahastosta (EAKR) ja rahoituksen on myöntänyt Satakuntaliitto. Mukaan Satahima-hankkeeseen ovat lähteneet jo Harjavalta, Huittinen, Kankaanpää, Kokemäki, Köyliö, Nakkila, Pori, Rauma, Säkylä ja Ulvila sekä Pori Energia Oy, Rauman Energia Oy ja Vatajankosken Sähkö Oy.


Hakusana