Etusivu > Uutiset > 2015 > 03 > Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi avattu Porissa

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi avattu Porissa

(18.03.2015 10:48 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 18.03.2015 10:48)

Nuortenideat.fi (Ungasidéer.fi) on maksuton kaksikielinen vaikuttamispalvelu nuorille.

Nuortenideat.fi tarjoaa kunnille, kouluille, järjestöille ja muille toimijoille helpon tavan kuulla ja osallistaa nuoria päätöksentekoon asuinpaikasta riippumatta. Vaikuttamispalvelu toimii myös demokratiakasvatuksen välineenä.

Nuortenideat.fi on väline niin paikalliseen kuin valtakunnalliseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. On tärkeää, että kaikille nuorille tarjotaan mahdollisuus vaikuttaa, osallistua päätöksentekoon ja saada ideansa näkyviksi. Vaikuttamispalvelu on osa oikeusministeriön demokratiapalveluita: demokratia.fi.

Palvelussa voi kirjoittaa, kommentoida ja kannattaa ideoita. Idean kirjoittaja päättää idean eteenpäin viemisestä, organisaatioiden yhteyshenkilöt ovat nuoren tukena. Nuortenideat.fi mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen kyselyiden, gallupien ja keskustelujen avulla.

Porin kaupungin vapaa-aikavirasto on ensimmäinen mukana olevista porilaisista organisaatioista. Porin kaupungin vapaa-aika -nimellä löytyvät vaikuttamispalvelusivut avattiin 18.3. osoitteessa: www.nuortenideat.fi/fi/organisaatiot/31/ . Sivujen kautta nuoret voivat kertoa ideoistaan miten Porin kaupungin vapaa-ajan palveluita voitaisiin kehittää. Ideat voivat liittyä nuorisotiloihin, liikuntapaikkoihin, harrastusmahdollisuuksiin tai mihin tahansa vapaa-ajan toimintaan.Hakusana