Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Älä välitä -tapahtuma tarttuu alkoholin välittämiseen

Älä välitä -tapahtuma tarttuu alkoholin välittämiseen

(27.04.2015 13:16 Saija Laaksovirta / päivitetty 27.04.2015 13:16)

Tapahtuma on alkoholin laitonta välittämistä estävä tempaus.

Moniammatillinen toimijoiden joukko järjestää keskiviikkona 29.4. kello 14–18 Älä välitä alkoholia alaikäiselle, tue turvallista vappua -tapahtuman Isolinnankadun Alkon ja K-Supermarket Isolinnan yhteydessä.

Tapahtuman tavoitteena on herätellä alkoholia alaikäisille välittäviä aikuisia, vanhempia ja täysi-ikäisiä nuoria tunnistamaan oman toimintansa haitallisuus alaikäisen terveydelle ja turvallisuudelle.

Tapahtumaan osallistuu Porin kaupungin perusturvan, sivistyskeskuksen ja vapaa-aikatoimen henkilöstöä, Porin ev.lut. seurakunnan ja SPR:n Satakunnan piirin työntekijöitä sekä poliiseja.

Alaikäiset hankkivat pääsääntöisesti alkoholinsa täysi-ikäisen henkilön avustamana. THL:n Kouluterveyskyselyn tulosten mukaan peruskoulun 8.-9.-luokkalaisista 14 % ilmoitti, että isä tai äiti oli hankkinut heidän viime käyttökerralla nauttimansa alkoholijuomat. Lähes yhtä suuri osuus (16 %) oli saanut juomia sisarukseltaan ja reilu neljännes (26 %) oli ottanut juomat kotoa. Näitä yleisemmin alkoholijuomia oli kuitenkin saatu tuntemattoman henkilön (29 %) tai kaverien (78 %) hakemana.

Syitä kieltäytyä alkoholin välittämisestä alaikäisille on monia. Päihtynyt nuori altistuu monille vaaratilanteille, esimerkkeinä tapaturmat, onnettomuudet, väkivalta ja hyväksikäyttö. Alkoholin ostaminen ja välittäminen alaikäisille on rikos. Alkoholilain tavoitteena on suojella kehittyvää lasta.


Hakusana