Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Helsingin-lennot voidaan kilpailuttaa

Helsingin-lennot voidaan kilpailuttaa

(28.04.2015 15:23 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 28.04.2015 15:23)

Liikenneviraston päätöksen mukaan se valmistautuu asettamaan Pori-Helsinki –reitille julkisen palveluvelvoitteen, eli käytännössä hyväksyy lentojen kilpailuttamisen.

Tarjouskilpailua aletaan valmistella välittömästi, jotta lentoliikenne saadaan käyntiin mahdollisimman pian.

– Realistisen arvion mukaan lentoliikenne Helsinkiin voisi alkaa 1.9. alkaen, iloitsee Porin kaupungin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Palveluvelvoite pitää sisällään kaksi meno-paluu –lentoa vuorokaudessa maanantaista perjantaihin arkipyhät poislukien, vähintään 19-paikkaisella lentokoneella. Myös joulu-/kesälomataukoja voi esiintyä.

Tulevaa operaattoria velvoittavat myös mm. mahdollisuus sähköiseen lipunvaraukseen sekä liittymälentoyhteys vähintään yhden ulkomaanlentoja lentävän lentoyhtiön kanssa. Lisäksi lippujen hinnoitteluun on kiinnitetty huomiota, jotta lennot yhtäältä sisältävät halvempien hintakategorioiden lippuja ja toisaalta yksittäisen lipun hinta ei voi muutoinkaan nousta yli 200 euron.

Porin kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 30.3.2015, että Porin kaupunki sitoutuu vastaamaan lentoliikenteestä aiheutuvista kustannuksista ja ottaa kustannukset huomioon omassa talousarviossaan ja taloussuunnitelmassaan.


Hakusana