Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Ikärajoja valvotaan Porin ravintoloissa

Ikärajoja valvotaan Porin ravintoloissa

(29.04.2015 16:22 Saija Laaksovirta / päivitetty 29.04.2015 16:22)

Omavalvonta toimii juhlapyhinäkin.

Ravintoloiden omavalvonta on Porissa tehokasta. Omavalvonnalla tarkoitetaan tässä tapauksessa ravintoloitsijan omaa järjestelmää, jonka puitteissa hän harjoittaa toimintaansa elintarvikelain mukaisesti. Ravintoloitsija huolehtii tarjoamiensa tuotteiden ja asiakkaiden turvallisuudesta kohdistamalla valvontaa omaan toimintaansa.

Asiakkaiden hyvä kunto ja vastuullinen anniskelutoiminta ovat kaikkien, myös ravintolan etu. Ravintolassa alkoholin nauttiminen ja anniskelu tapahtuu vastuullisessa, valvotussa ja turvallisessa ympäristössä.

Pääsiäisen pyhinä 3.–6.4.2015 toteutettiin vastuullinen anniskelu -kampanja Porin seudun ravintoloissa. Mukana oli lähes 30 porilaista ravintolaa.

Kampanjan aikana ravintoloissa tuli eteen lähes 200 tapausta, joissa asiakasta ei hyväksytty ravintolan asiakkaaksi tai hänelle kieltäydyttiin anniskelemasta liiallisen päihtymyksen vuoksi. Ikärajavalvontaa tehdään aktiivisesti erityisesti nuorten suosimissa paikoissa ja tästä syystä useita kymmeniä alaikäisiä käännytettiin ravintolan ovelta.

Ravintoloista oli poistettu useita häiritsevästi käyttäytyneitä asiakkaita aktiivisen omavalvonnan ansiosta, muiden asiakkaiden turvallisen ajanvieton takaamiseksi. Tehokas omavalvonta heijastuu myös poliisin työtehtäviin. Poliisilta saatujen tietojen mukaan pääsiäiskampanjan aikana Porissa ravintolahälytykset muodostivat vain kymmenesosan poliisin häiriökäyttäytymiseen liittyvistä tehtävistä.

Kampanja toteutettiin Porin perusturvan Pakka-toiminnan, porilaisten ravintoloiden ja Satakunnan Matkailu- ja ravintolayrittäjät ry:n yhteistyönä. Kampanja on osa laajaa ja vuosia jatkunutta yhteistyötä, jota Porin seudulla tehdään päihdehaittojen vähentämiseksi.


Hakusana