Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Itä-Porin lähiöistä kulttuurikartoitus

Itä-Porin lähiöistä kulttuurikartoitus

(16.04.2015 12:02 Saija Laaksovirta / päivitetty 17.04.2015 08:28)

Lähikuva lähiöstä! – Itä-Porin kulttuurikartoitus ja toimenpidesuunnitelma on julkaistu.

Turun yliopiston maisemantutkimus on tehnyt Itä-Porin lähiöiden laajan kulttuurikartoituksen, jossa kerättiin tietoa asukasryhmistä, toiminnasta, ympäristöstä ja tarpeista. Tulosten pohjalta tuotettiin yhdessä asukkaiden, taiteilijayhdistys T.E.H.D.A.S. ry:n ja kaupungin edustajien kanssa toimenpidesuunnitelma lähiöiden kehittämiseksi.

Asukkaat pitivät tärkeinä ikäryhmien välisten kontaktien lisäämistä sekä kulttuuritoiminnan kehittämistä asukkaiden ja muiden kulttuuritoimijoiden yhteistyönä. Asukkailta on saatu paljon toiveita myös esimerkiksi liikenneyhteyksistä, puistoista ja ulkoilureiteistä, asukastoiminnasta ja julkisesta taiteesta.

Tärkein tulos on kokonaisuuden hahmottuminen, johon kuuluvat asukasaktiivisuus, T.E.H.D.A.S. ry:n kulttuuritoiminta lyhytaaltoasemalla ja veistospuistossa sekä Koiviston ulkoilupuiston kehittäminen.

Lähiön henki -hanke käynnistyi alkuvuodesta 2014 osana Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n rahoittamaa maisemantutkimuksen tutkimushanketta ja Porin kaupungin Kaikkien Pori - kehittämishankkeen avustamana. Tavoitteina oli Itä-Porin lähiöiden, erityisesti Sampolan, Impolan ja Väinölän kerrostaloalueiden, paikallisen kulttuurin kartoitus ja toimenpidesuunnitelman tuottaminen.


Hakusana