Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Kuntalaiset mukaan palveluiden kehittämiseen

Kuntalaiset mukaan palveluiden kehittämiseen

(23.04.2015 11:13 Saija Laaksovirta / päivitetty 23.04.2015 11:23)

Kuntalaiskyselyllä kerätään asukkailta ajatuksia perusturvan palvelutarjonnan kehittämiseksi.

Porin perusturvakeskus tekee kuntalaiskyselyn, jolla selvitetään asukkaiden toiveita ja ajatuksia siitä, mihin suuntaan sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelutarjontaa yhteistoiminta-alueella kehitetään. Kysely on rakennettu neljän tulevaisuusteeman ympärille, joita ovat ennaltaehkäisy, uusi teknologia, itsemääräämisoikeus ja oma tahto.

– Palvelurakenneuudistus, sosiaali- ja terveyspalveluiden hallinnollinen ja toiminnallinen yhdistäminen, asiakkaiden kasvanut valinnanvapaus ja kilpailu taloudellisista resursseista tekevät toiminnan kehittämisestä välttämätöntä. Olemme erityisesti kiinnostuneita tietämään, miten voimme parantaa tarjoamiemme palveluiden vaikuttavuutta, perusturvajohtaja Terttu Nordman kertoo.

Porin perusturvakeskus on aiemmin selvittänyt muun muassa lähipalveluidensa tilaa. Nordmanin mukaan nyt pyritään saamaan selville uudenlaista tietoa sekä aidosti osallistamaan asukkaat perusturvan toimintaan ja kehittämiseen.

– Haluamme olla rohkeasti edelläkävijöitä kuntalaisten kuulemisessa.

Saatuja vastauksia tullaan hyödyntämään perusturvan strategian valmistelussa ja niitä esitellään muun muassa Porin perusturvalautakunnalle toukokuun kehittämisseminaarissa.

Kysely toteutetaan verkossa ja perinteisin lomakkein, joita on saatavilla kaikissa perusturvan palveluneuvonnan pisteissä. Linkki sähköiseen kyselyyn löytyy tästä tai perusturvan verkkosivuilta. Kyselyyn voi vastata 8. toukokuuta asti ja siihen vastaaminen vie noin 10 minuuttia.

Perusturvan tarkoituksena on, että vastaavanlainen kysely toteutetaan myös tulevaisuudessa, mahdollisesti vuoden välein.


Hakusana