Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Maantiekadun sairaalan kahden kerroksen peruskorjaus käynnissä

Maantiekadun sairaalan kahden kerroksen peruskorjaus käynnissä

(23.04.2015 09:51 Saija Laaksovirta / päivitetty 23.04.2015 09:51)

Länsi-Porin lähipalvelukeskuksen hoitaja- ja lääkärivastaanotto siirtyvät kesäksi Pihlavaan.

Sairaalan kahden kerroksen peruskorjaus on alkanut Maantiekadulla. Perusturvan kiinteistöpäällikkö Kari-Matti Haapalan mukaan sisätilat korjataan täysin. Samalla ilmanvaihtoa ja lämmön talteenottoa parannetaan siten, että rakennuksen energiatehokkuus kohenee nykyisestä.

Peruskorjaus valmistuu loppuvuodesta 2016 ja osastot otetaan käyttöön vuodenvaihteen tienoilla. Tilat tyhjennettiin toiminnasta viime syyskuussa Torni-sairaalan käyttöönoton yhteydessä.

Remontin myötä pikku-Torniksi nimettyihin uusiin tiloihin siirtyvät kirurginen kuntoutusosasto ja toinen akuuteista lyhytaikaisosastoista, jotka toimivat tällä hetkellä vanhan kaupunginsairaalan tiloissa.

– Osastojen toimintamallia on jo kehitetty osana muuta kehittämis- ja henkilöstösuunnitelmaa Torni-sairaalan avaamisen yhteydessä, kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtava lääkäri Anna-Liisa Koivisto kertoo.

Kuten Tornissa, myös pikku-Tornissa työote on kuntouttava. Koiviston mukaan uusien osastojen toimintamalli on kuitenkin suunniteltu vielä muita osastoja asiakaskeskeisemmäksi, mikä näkyy muun muassa potilasvastaanoton asettelussa, jossa mallia on haettu hotellien vastaanotoista.

Molemmille osastoille tulee 18 potilaspaikkaa. Huoneet ovat 1–2-hengen huoneita ja niiden keskelle sijoittuu aktiviteettitila kuten Tornissa.

Pikku-Tornin suunnittelu on tehty Porin kaupungin omana työnä. Remontin kokonaiskustannukset ovat noin neljä miljoonaa euroa.

Työn alkaminen ei aiheuta muutoksia kulkuihin Maantiekadun kampusalueella. Sen sijaan remontti siirtää Länsi-Porin lähipalvelukeskuksen lääkäri- ja hoitajavastaanotot Pihlavan lähipalvelupisteeseen 22. kesäkuuta–16. elokuuta väliseksi ajaksi.

– Tällä saavutetaan korjauskuluissa huomattavia taloudellisia säästöjä, terveys- ja hyvinvointipalveluiden johtaja Esko Karra arvioi.

Neuvolavastaanotto pystytään pitämään avoinna Maantiekadulla läpi kesän, ja Länsi-Porin lähipalvelualueen kaikkien neuvoloiden toiminnot on keskitetty lääkäri- ja hoitajavastaanottojen väistön ajaksi sinne.


Hakusana