Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Monipuolista ajanvietettä Taidemuseossa

Monipuolista ajanvietettä Taidemuseossa

(14.04.2015 13:04 Saija Laaksovirta / päivitetty 14.04.2015 13:05)

Tällä viikolla luennoidaan naispuheesta, piirretään elävän mallin avulla ja vietetään aikaa taiteen parissa.

Luento naismaalareiden esiinmarssista

Keskiviikkona 15.4. kello 18.30 kuullaan luento 1980-luvun taiteen naispuheesta, sarjassa Taide ja puhe.

Merkittävän kuvataidekriitikon uran tehnyt Marja-Terttu Kivirinta pohtii luennossaan 1980-luvun naismaalareiden esiinmarssia. Mistä ilmiössä oli kysymys ja miltä se näyttää nykyhetkessä tarkasteltuna?

Luentosarja kytkeytyy näyttelyyn Teos, teksti ja konteksti – Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle. Luento pidetään Porin taidemuseon Projektihuoneessa. Luennolle on vapaa pääsy.

Tule piirtämään!

Torstaina 16.4. kello 17.30–19.30 järjestetään Croquis-piirustusilta aikuisille ja nuorille.

Croquis on nopearytmistä elävän mallin piirtämistä. Työskentely on itsenäistä ja omaehtoista, ohjausta työhön saa halutessaan. Tarvikkeita saa lainata taidemuseolta. Ohjaajana on kuvataiteilija Niko Palokangas.

Osallistumismaksu on 5 euroa. Iltaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Työskentely tapahtuu taidemuseon työpajatilassa, toisessa kerroksessa.

Kevään viimeinen croquis-piirustusilta on 21.5.2015.

Piirustusilta toteutetaan yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen, Satakunnan lastenkulttuuriverkoston kanssa.

Lasten lauantai - näkymättömästä näkyväksi

Lasten lauantaina 18.4.2015 kello 12–15.30 perheet, lapset ja nuoret voivat kierrellä Karel Malichin näyttelyssä sekä heittäytyä työskentelemään myös itse. Näyttely on esillä taidemuseon isossa näyttelyhallissa.

Teosten innoittamina tutkitaan erilaisia tekniikoita käyttäen, miten näkymätön saadaan näkyväksi. Tekniikoissa avustavat Päivi Hirsiaho, Pauliina Koivunen ja Senni Pöyry.

Lasten lauantain tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Perheillä ja lapsilla on vapaa sisäänpääsy taidemuseoon tapahtuman ajan, alle kouluikäiset aikuisen seurassa.


Hakusana