Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Pääsiäisenä Anniksella tapahtuu

Pääsiäisenä Anniksella tapahtuu

(02.04.2015 14:32 Saija Laaksovirta / päivitetty 02.04.2015 14:32)

Perinteikäs pääsiäinen tuo kevään ja pääsiäistorin tullessaan.

Palmusunnuntaina virvottiin koristelluin pajunoksin ja kylvettiin rairuohot pääsiäiseksi. Narsissit koristavat koteja, ja pääsiäispupuja odotellaan jo. Suklaamunat, mämmi ja pasha ovat suosikkiherkkuja. Pajunkissat ja keltaiset narsissit tunnetaan kevään merkkeinä.

Pääsiäisen viettoon kuuluu monenlaisia perinteitä. Palmusunnuntaina lapset pukeutuivat noidiksi, ja kävivät virpomassa koristeltujen pajunoksien kera. Rairuohon istutus, munien maalaus, suklaamunat ja mämmi – niistä on pääsiäinen tehty. Pääsiäispuput ja -tiput tuovatkin suklaamunia herkkusuille. Perinteikkäitä pääsiäisruokia ovat lammas, mämmi, pasha ja kulitsa, suklaamunia unohtamatta.

Perinteikkäät näytelmät ja pääsiäisyön messu kertovat pääsiäisen sanomaa, Jeesuksen ylösnousemuksen ja kirkkovuoden päättymisen kunniaksi. Pääsiäiskokkojen polttaminen on myös yksi perinteistä, jolla pahat noidat karkotetaan pois.

Pääsiäinen Anniksella

Pääsiäistori järjestetään torstaina 2.4. kello 16.00–20.00. Myynnissä on upeita pääsiäisasetelmia ja herkullisia leivonnaisia!

Hullunkurinen noita Nytenenä järjestää Noitakonferenssin perjantaina 3.4. kello 13.00–15.00. Tervetulleita ovat kaikki noidista ja velhoista kiinnostuneet.

Molemmat tapahtumat järjestetään osoitteessa Annankatu 6.

kuva Torilla voit käydä ihailemassa upeaa pääsiäisasetelmaa. Kuva: Saija Laaksovirta


Hakusana