Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Perusturvan turvapuhelinpalvelu omaksi toiminnaksi

Perusturvan turvapuhelinpalvelu omaksi toiminnaksi

(01.04.2015 08:49 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 01.04.2015 08:49)

Porin perusturvakeskuksen vanhusten turvapuhelinpalveluiden palveluntarjoaja on vaihtunut. Jatkossa turvapuhelinpalveluista vastaa perusturvan oma kuntoutus- ja sairaalapalveluiden palvelualue.

Ennen muutosta palvelun ja siihen kuuluvat laitteet toimitti Lavian kaupunginosassa Mainio Vire Oy, muualla Esperi Care Oy.

Turvapuhelin on tarkoitettu kotona asuvien vanhusten kotona selviämisen tukemiseen ja varmistamiseen. Helmikuusta lähtien uusia turvapuhelinasennuksia on tehty 57.

– Saapuneiden hakemusten perusteella uusia asennuksia tehdään päivittäin lisää, apulaisosastonhoitaja Tarja Lahtinen kertoo.

Turvapuhelimen saadakseen tulee täyttää turvapuhelinhakemus, joka löytyy Porin perusturvakeskuksen verkkosivuilta. Täytetty hakemuslomake toimitetaan Keski- ja Länsi-Porin Arviointiyksikköön osoitteella T3, Maantiekatu 3, 28120 Pori.

Kun hakemus on vastaanotettu, hakijaan otetaan yhteyttä puhelimitse ja sovitaan turvapuhelinlaitteen asennusajankohta. Lahtisen mukaan myös omaisen toivotaan olevan läsnä asennustilanteessa.

– Turvapuhelimen asennustilanteessa käydään läpi käyttöopastus ja allekirjoitetaan sopimus. Lisäksi asiakas luovuttaa kaksi kotiavainta turvapuhelinhälytyskäyntien varalta.

Turvapuhelinten asennuksista ja hälytysten vastaanotosta vastaavat Keski- ja Länsi-Porin Arviointiyksikön lähihoitajat. Varsinaisia hälytyskäyntejä tekevät Laviassa paikalliset yhdistykset ja vanhuspalveluiden kotihoito, muualla arviointiyksikön lähihoitajat. Hälytyskäynnille lähtee aina kaksi henkilöä.

– Pääosin tulleet hälytykset on hoidettu turvapuhelinlaitteen välityksellä puheyhteydellä, vaikka muutamia auttamiskäyntejäkin on jo tehty, Lahtinen sanoo.

Perusturvan käytössä on Vivago Domi -järjestelmä. Sen kuukausimaksu on 45 euroa ja sisältää tarvitessa kaksi auttamiskäyntiä. Kuukauden seuraavat auttamiskäynnit maksavat 26,50 euroa.

Tietoa turvapuhelimesta ja sen hakemisesta saa muun muassa perusturvan kotihoidon työntekijöiltä, palveluneuvojilta sekä sosiaalityöntekijöiltä.


Hakusana