Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Pori Jazz -festivaali tuo hollantilaisdiivan Suomeen

Pori Jazz -festivaali tuo hollantilaisdiivan Suomeen

(30.04.2015 11:05 Saija Laaksovirta / päivitetty 30.04.2015 11:05)

Caro Emerald saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa ja esiintyy Kirjurinluodossa torstaina 16.7.

Caro Emerald nousi kotimaassaan suursuosikiksi, kun soul- ja jazzlaulajan debyyttialbumi Deleted Scenes from the Cutting Room Floor oli ilmestymisvuonnaan 2010 Hollannin myydyin pitkäsoitto. Esikoislevy piti Hollannin albumilistan ykkössijaa hallussaan peräti 30 viikkoa. Vuonna 2013 Caro Emerald julkaisi kakkosalbuminsa The Shocking Miss Emerald, joka nousi listaykköseksi Isossa-Britanniassa ja toi artistille rutkasti faneja ympäri maailman.

Kolmatta albumiaan viimeistelevä Caro Emerald yhdistelee musiikissaan useita eri rytmimusiikin tyylilajeja. Sielukkaan tuotannon inspiraatio tulee 1940–50-luvuilta ja imee vaikutteita muun muassa jazzista, tangosta ja mambosta. Mukana on myös aimo annos modernia estetiikkaa, ja Emerald onkin tullut tunnetuksi erityisesti Keski-Euroopassa suositun electro swing -genren edustajana.

Caro Emeraldin live-esiintymiset ovat äärettömän viihdyttäviä. Tunnelman säilymisestä huolehtivat karismaattisen tähden suosituimmat kappaleet, kuten ”Tangled Up”, ”Back It Up”, ”A Night Like This” ja ”Just One Dance”.

50. kertaa järjestettävän Pori Jazzin ohjelmistossa nähdään ensi kesänä useita mielenkiintoisia naisartisteja. Caro Emeraldin ohella uusia kiinnityksiä ovat yhdysvaltalainen soul- ja funk-laulaja Liv Warfield sekä suomalaiset laulaja-lauluntekijät Mirel Wagner ja Viitasen Piia.

Pori Jazzin aiemmin julkaistuihin tähtiin lukeutuvat muun muassa Kylie Minogue, Emeli Sandé, Jessie J, Paloma Faith ja Robert Plant and the Sensational Space Shifters. Lipunmyynti 16.–18.7. järjestettäviin pääkonsertteihin on käynnissä Lippupalvelussa.


Hakusana