Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Rauma vei voiton paikallistaistossa huippukuntoisimman kunnan tittelistä

Rauma vei voiton paikallistaistossa huippukuntoisimman kunnan tittelistä

(17.04.2015 11:10 Saija Laaksovirta / päivitetty 17.04.2015 11:12)

Porin ja Rauman kaupungit osallistuivat Suomen Huippukuntoisin kunta eli Hymis-liikuntakampanjaan viime syksynä ja päätyivät tasapeliin.

Koska rakkaat kilpakumppanit halusivat selvittää, kummalle länsirannikon herruus kuuluu, jatkoivat kunnat kisaa vielä helmi-maaliskuussa. Molemmista kunnista mukana oli yli 1200 työntekijää.

Rauma vei voiton


Rauma voitti tiukan kisan. Raumalaiset liikkuivat kahden kuukauden aikana keskimäärin 6,6 tuntia joka viikko. Syksyn tulos oli 6,3 tuntia, joten keväällä tahti parani entisestään. Myös Porin tulos nousi uudessa kampanjassa 6,3 tunnista 6,4 tuntiin.

- Liikuntakampanja onnistui yli odotusten. Saimme valtaisan joukon työntekijöitä houkuteltua mukaan liikkumaan ja pitämään entistä paremmin huolta omasta hyvinvoinnista, Rauman kaupungin työhyvinvointipäällikkö Ulla-Maija Leppäkoski toteaa. Suurena lisäbonuksena tuli kovasti odotettu ja toivottu voitto Karhukaupungista.

- Vaikka Rauma lenkkarinmitalla tämän kisan käänsikin edukseen, ovat todellisia voittajia kaikki kisaan osallistuneet. Näin merkittävä liikuntamäärän lisääntyminen näkyy ja tuntuu varmasti kepeimpinä kevätaskelina, Porin kaupungin työhyvinvointipäällikkö Ulla Roininen toteaa.

Kampanjassa kisattiin myös kuntien sisällä aktiivisimman työporukan tittelistä. Tulokset olivat huimia. Porissa aktiivisin Erikoisjoukot-joukkue tuloksella 15,5 tuntia henkilöä kohti viikossa. Rauman kovimman liikuntamäärän kirjasi Kaivarin väripilkut tuloksella 15,1.

- Syksyn alkukartoituksessa sekä Rauman että Porin henkilöt kertoivat liikkuvansa reilut kolme tuntia viikossa, joten valtava liikuntamäärien lisäys on todella hieno saavutus. Se on myös osoitus siitä, että oman hyvinvoinnin kehittäminen on otettu tosissaan molemmissa kunnissa, kertoo Mikko
Joensuu
Hymis.fi-liikuntaportaalista.

Suomen Huippukuntoisin kunta -kampanjan tarkoituksena on lisätä osallistujien liikunta-aktiivisuutta. Kampanjassa kilpaillaan kuntien kesken sekä jokaisen kunnan sisällä Suomen aktiivisimman työporukan tittelistä.

Lisätietoja Suomen Huippukuntoisin kunta -kampanjasta osoitteesta www.hymis.fi.


Hakusana